Şentop’un tek gündemi Erdoğan’ın 3. dönem adaylığı

Şentop’un tek gündemi Erdoğan’ın 3. dönem adaylığı
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3. kez cumhurbaşkanlığına aday olup olamayacağı tartışmalarına ilişkin konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, adaylığın önünde yasal engel bulunmadığını savundu.“Bu...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3. kez cumhurbaşkanlığına aday olup olamayacağı tartışmalarına ilişkin konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, adaylığın önünde yasal engel bulunmadığını savundu.

“Bu konuyu gündeme getiren milletvekilleri boylarını aşan sularda yüzüyorlar” diyen Şentop şöyle konuştu:
“Bu hukukçuların yapacağı bir tartışma. Bu konu 2016 yılının sonlarında verilen bir anayasa değişikliği teklifiyle gündeme geldi. Anayasanın 101. maddesiyle ilgili bir değişiklikti. Elimde komisyon raporu var. Komisyonda hiçbir arkadaş, bugün bunu dile getiren muhalefet partilerinden milletvekilleri de var, aday olunamayacağına dair hiçbir şey söylemedikleri gibi tam aksine sayın Cumhurbaşkanımızın iki defa aday olacağını hatta sonraki seçimde üçüncü defa aday olacağına dair ifadeleri var. Aradan 5 sene geçmiş, jeton yeni düşmüş. Arkadaşlarımız yeni bir şeyler bulduklarını zannediyorlar.”

Şentop, bu hafta bir açıklama daha yapmış, Erdoğan’ın yeniden adaylıkla ilgili ilk akademik makaleyi kendisinin yazacağını söylemişti.