Servet Turgut hayatını kaybetti

Servet Turgut hayatını kaybetti
11 Eylül’de Van’ın Çatak ilçesinde operasyon düzenleyen askerler tarafından gözaltına alınan ve daha sonra helikopterden atıldıkları iddia edilen kişilerden 57 yaşındaki Servet Turgut, tedavi gördüğü hastanede hayatını...

11 Eylül’de Van’ın Çatak ilçesinde operasyon düzenleyen askerler tarafından gözaltına alınan ve daha sonra helikopterden atıldıkları iddia edilen kişilerden 57 yaşındaki Servet Turgut, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Turgut’un avukatı Hamit Koçak, cenazenin otopsi işlemlerinin ardından Van’ın Edremit ilçesinde toprağa verildiğini söyledi.
Van Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ndeki otopsi hakkında bilgi de veren Koçak, otopsiye uzman bir heyetin katıldığını, detaylı bir otopsi yapıldığını, ailenin de hekim götürme hakkını kullanarak otopside bir doktor bulundurduğunu anlattı.
Otopside kendisinin de bulunduğunu ve otopsi raporunu gördüğünü anlatan Koçak, “Ön otopsi raporu çıktı ancak kesin ölüm sebebi belirlenemedi. Örnekler alındı. Morluklar, kırıklar rapora yazıldı. İç otopsi de yapıldı. Bunlar Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gidecek. Oradan gelecek rapor ile kesin ölüm sebebi belli olacak” dedi.
Hukuki süreç hakkında da bilgi veren Koçak, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle “delillerin sağlıklı toplanmasına ilişkin” kaygılı olduklarını anlattı.
Valilik,’Kaçmaya çalışırken düştü’ demişti
Van Valiliği ise olayla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, iki köylünün de ‘’Bölgede bölücü terör örgütü mensuplarına yardım, yataklık ettiğinin değerlendirildiği’’ belirtmişti.
Açıklamada, Servet Turgut’un “ ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığı” kaydedilmişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILSIN

Öte yandan, Servet Turgut ve Osman Şiban’ın helikopterden atıldığı iddialarının Meclis bünyesinde araştırılmasını isteyen HDP, CHP ve DEVA Partili siyasetçilerden ve insan hakları savunucularından, ölüm haberinin ardından tepki geldi.
HDP’den yapılan açıklamada, “Çok üzgünüz, öfkeliyiz. Turgut’u gözaltına alanlar onu katledenlerdir. Vatandaşına işkence eden ve katleden iktidar anlayışının hiçbir demokratik meşruiyeti yoktur. Bu insanlık suçunun hesabı hukuk önünde sorulacaktır” denildi.