Sezgin Baran Korkmaz'ın yeni hamlesi

Sezgin Baran Korkmaz'ın yeni hamlesi
ABD’de tahliye edilen Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’de faaliyetlerine devam ettiği iddiaları gündemde. Korkmaz'ın "çöktüğü" iddia edilen Kervansaray ve Paramount otelleri dönüp dolaşıp Şaban Kayıkçı’nın olmuştu....

ABD’de tahliye edilen Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’de faaliyetlerine devam ettiği iddiaları gündemde. Korkmaz'ın "çöktüğü" iddia edilen Kervansaray ve Paramount otelleri dönüp dolaşıp Şaban Kayıkçı’nın olmuştu. Korkmaz'ın Nuruosmaniye’deki 50 milyon dolarlık binanın da 16 Haziran 2023’te Şaban Kayıkçı’ya satıldığı iddia ediliyor.

Adı "kara para aklamak" suçlamalarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz, ABD’de yargılandığı davada geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. ABD’de 132 milyon doları ödemek şartıyla tahliye edilen Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin ise devam ettiği iddia ediliyor. İstanbul Nuruosmaniye’deki 50 milyon dolarlık binanın 16 Haziran 2023’te Sezgin Baran Korkmaz'ın Borajet'e yönelik operasyonu sonucu Şaban Kayıkçı’ya satıldığı iddiaları gündeme geldi. Şaban Kayıkçı ise Kervansaray ve Paramount otellerinin sahibi olan isim.

BirGün yazarı Timur Soykan'ın yazısı şöyle:

"Sedat Peker’in ifşaları sonrası ultra lüks Paramount Otel’e de çöküldüğü iddia edilmişti. Paramount Otel’in süitlerinde eski başbakan Binali Yıldırım, üst düzey bürokratlar, hâkimler, emniyet müdürleri, kendine ‘gazeteci’ diyen yandaşların bedava kaldığı ortaya çıkmıştı. Mafya babalarının da sık sık konuk olduğu otel bir kara para çamaşırhanesiydi. SBK sahibi olduğu Unico Sigorta üzerine oteli almıştı. 2021’de otel kime kiralanmıştı dersiniz?

Yanılmadınız…

Şaban Kayıkçı. Otelin adı Duja Premium yapılmıştı.

Ama skandal patlayınca bu kira sözleşmesi sona erdirilmişti.

Skandallar ortalığa saçıldı. Burada anlattıklarımız sadece küçük bir kısmıydı. ABD’de yargı işledi. Türkiye’de ABD’nin talebiyle açılan kara para davasında suçlamalar katakullilerle düşürüldü. Hatta SBK’nın mal varlığındaki tedbirler, dönemin İstanbul Başsavcıvekili Hasan Yılmaz’ın talebi ve olmayan MASAK raporuyla kaldırıldı. Kara parayla edinilmiş mallar, devletin gözleri önünde yurt dışına satıldı. İçişleri Bakanlığı’na çağrılan ve Süleyman Soylu ile görüşen SBK, ertesi gün yurt dışına çıkıp kayıplara karıştı. Veyis Ateş hakkındaki davaları çözmek için SBK’dan 10 milyon euro istedi. Yıllar geçti, Türkiye’de tezgâh değişmedi.

2023 yılında yine hedefte çok değerli bir bina ve çevresinde aynı isimler var. Bu kez bina; İstanbul Kapalıçarşı’nın yanı başındaki Nuruosmaniye’de. Yaklaşık 50 milyon dolar değerinde. Turistik Nuruosmaniye Caddesi üzerindeki bu binada Babıali zamanı Milliyet gazetesi vardı. ABD’de yaşayan iş insanı Yalçın Ayaslı, binayı satın aldıktan sonra düzenlemiş ve Armaggan isimli bir mağaza açmıştı. En üst katta açtığı gurme Osmanlı mutfağına sahip Nar Lokantası bir dönemin popüler mekanı olmuştu."