Sezgin Tanrıkulu hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi

Sezgin Tanrıkulu hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler...

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin TANRIKULU hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçları yönünden tanzim olunan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi.

Ne olmuştu?

Sezgin Tanrıkulu, TV100’de katıldığı yayında, “Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen…” şeklinde konuşmuştu.

Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu…” demişti.

Bu sözleri nedeniyle Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı.