SGK'da skandal iddia: Şoförler sigortasız çalıştırılıyor!

SGK'da skandal iddia: Şoförler sigortasız çalıştırılıyor!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) yapılan şoförlü araç kiralama ihalesinin ardından tüm şoförlerin işten çıkarıldığını, daha sonra bir kısmının sigortasız çalıştırılarak...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) yapılan şoförlü araç kiralama ihalesinin ardından tüm şoförlerin işten çıkarıldığını, daha sonra bir kısmının sigortasız çalıştırılarak tekrar işe alındığını iddia etti.

Konuya ilişkin sosyal medyada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a seslenen Aydemir, şu ifadeleri kullandı:

"Önce tüm şoförler işten çıkarıldı"

"Size trajikomik bir olay anlatacağım. SGK'da şoförlü araç kiralama ihalesi yapıldı ve yeni bir şirket ihaleyi aldı. İhaleyi alan firma önce tüm şoförleri işten çıkardı. Sonra ara yol bulunarak sadece 15 şoförün işten çıkarılması kabul edilip 30 şoförün ise işe tekrar alınmasına karar verildi.

"Şoförler 1 Ağustos’tan bu yana sigortasız çalışıyor!"

Ancak işin trajikomik kısmı şu ki bu kurum SGK ve işe tekrar alınan şoförler 1 Ağustos’tan bu yana sigortasız çalışıyor! Buradan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ı göreve çağırıyorum. SGK'nın 15 şoförü önce işsiz bırakıp, sonrasında ise sigortasız çalıştırması hakkında çalışma başlatıldı mı?"