Skandal liste

Skandal liste
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, bildiriyi yayımlayanların tüm irtibatlarını ortaya çıkardıklarını açıkladı. İmzacılardan dördünün CHP...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, bildiriyi yayımlayanların tüm irtibatlarını ortaya çıkardıklarını açıkladı. İmzacılardan dördünün CHP üyesi olduğunu belirten Soylu, “Eleştirebilirsiniz ama gece yarısı dönüp bize ültimatom veremezsiniz, verdirtmeyiz. Zihinlerinde en ufak böyle bir şey varsa darmadağın ederiz” dedi.
Önceki gece A Haber’de Memleket Meselesi adlı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Soylu, “bildirinin yayımlandığı gece sabaha kadar uyumayıp çalıştıklarını” belirtti.
Soylu, bildiriyi yayımlayan emekli amirallerle ilgili olarak, “CHP’ye üye olan 4, aileleriyle üye olan da yaklaşık 18 kişi var. Kimi kardeşi, kimi ablası, kimi oğlu, kimi kızı, aileleriyle beraber…Son 30 günde kimlerle irtibat kurdukları, hangi siyasi parti yoğunluklu irtibat kurdukları çok açık ve net” diye konuştu.

AK Parti’den listeye tepki

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Akşam gazetesinin bildiriye imza atan emekli amiralin ailelerine ilişkin yaptığı haberi eleştirdi.
Özel paylaşımında, «Bildiriyi imzalayanların emekli oldukları için herhangi bir partiye üye olmalarında hukuki ahlaki siyasi hiçbir sorun yok. Hele yakınlarının konuyla ne alakası var. Bu yanlış bir habercilik dilidir! Sorun, Muhalefetin milli iradeye parmak sallayan bu zihniyete sahip çıkmasıdır. Asıl sorun bu emekli maşaların görevdeyken de CHP’li gibi hareket etmesi ve TSK’yı muvazzafken de siyasete alet etmeleridir. CHP’li ve İP’li yetkililerin darbe imalı bildiriye sahip çıkması, bu zihniyetin millete değil, vesayetçi zihniyete yaslandığını göstergesidir.” ifadesini kullandı.

‘Amirallerin yakınları listesi Soylu’dan, servisi Sabah’tan’

Emekli amirallerin bildirisinin yayınlanmasının ardından iktidara yakın medyada ‘Amirallerin 4’ü CHP’li çıktı’ başlığıyla haberler yayınlandı. Hürriyet gelen tepkiler üzerine haberi bir süre sonra yayından kaldırdı. Gazeteci Faruk Bildirici, kişisel web sitesinde kaleme aldığı, “Amirallerin yakınları listesi Soylu’dan, servisi Sabah’tan” başlıklı yazısında sürecin nasıl geliştiğini analiz etti.
Faruk Bildirici’nin yazısından bir bölüm şöyle:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü yaptığı konuşmada bildiriyi imzalayan 104 amiralin ve yakınlarının CHP ile ilişkisinin yayımlanmasını istedi. ‘Yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz’ dediğine göre de medyadan böyle bir araştırma yapmalarını değil, hazırlanan listenin yayımlanmasını istiyordu.
Aslında Erdoğan’ın bu talimatı verdiği sırada Sabah gazetesinin internet sitesi amiraller ve yakınlarının CHP üyeliği hakkındaki listeyi yayımlamıştı bile. Halit Turan imzalı ‘Darbe imalı bildiri imzalayan emekli amirallerden 4’ü CHP üyesi çıktı’ haberi, Erdoğan’ın basın toplantısı başlamadan saat 17.24’te yayına verilmişti.
Bununla kalmıyor, ‘İşte bildiride imzası bulunan amirallerin CHP üyesi yakınları’ denilerek emekli amirallerden 18’inin CHP üyesi olan oğlu, eşi, annesi, kız kardeşi ve erkek kardeşinin isimleri tek tek sıralanıyordu.”

Atilla Kezek: Bir tane FETÖ’cü bulsunlar asarım kendimi

104 emekli amiralin yayımladığı bildiride imzacı olan ve gözaltına alınan eski Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Atilla Kezek, açıklamanın gece yayımlanmasına ilişkin soruya “Zamanlama yanlış. Milletin eline malzeme vermek oldu” cevabını verdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltına alınan eski Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Atilla Kezek, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı.
Kezek, Saymaz’ın “Darbe çağrışımı suçlaması yapılıyor” şeklindeki soruya, “Darbe çağrışımı olur mu ya! Darbeye karşıyız. İktidarın sandıktan çıkıp gelmesini ve öyle gitmesini savunan kişileriz. Oradaki amiralleri öyle yaftalayıp FETÖ marifetiyle hapse attılar. Çoğu 15 Temmuz’da FETÖ’ye karşı ülkeyi savunmuş insanlar. Öyle bir şey olabilir mi! Ne darbesi! Bunun karşısında ilk biz dururuz! Asla! Bu ülke darbelerden çok çekti!” ifadeleriyle yanıt verdi.
FETÖ iddialarına da yanıt veren Kezek, “Yüzde 90’ı FETÖ’nün hedefindeki adamlar. FETÖ ile ilgisi olan bir adam bulsunlar, asarım kendimi” dedi.