Sonunda TKİ Manisa’da devrede: Madenci borçları ödenecek

Sonunda TKİ Manisa’da devrede: Madenci borçları ödenecek
Uyar Madencilik mağduru 888 madenci yıllarca tazminat mücadelesi verdi. Mahkeme tarafından haklı bulundular, işverenin tazminat ödemesine hükmedildi. Biri 19, bir başkası 15, diğerleri 8 yıl hakkını alamadı.12 Ekim 2020’den...

Uyar Madencilik mağduru 888 madenci yıllarca tazminat mücadelesi verdi. Mahkeme tarafından haklı bulundular, işverenin tazminat ödemesine hükmedildi. Biri 19, bir başkası 15, diğerleri 8 yıl hakkını alamadı.
12 Ekim 2020’den bugüne yaklaşık 20 kere Ankara’ya gittiler, sonuç çıkmadı. Hükümet yetkilileri verdiği sözü unuttu. Son olarak trafik kazasında yoldaşlarını kaybeden madencilerin hak mücadelesi sonuç verdi. Türkiye Kömür İşletmeleri’nde bugün yapılan toplantıda, 30 milyon liralık bir bütçe ayrıldığı ve hakların ödeneceği açıklandı. Ancak Ali Faik, İdris Sarıkaya ve Ali Kandemir kapsam dışı bırakılmak isteniyor.
TKİ: MADENCİLERE 30 MİLYON LİRALIK BÜTÇE AYRILDI
Bağımsız Maden İş Sendikası’ndan bir heyet bugün Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü ile Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdi. Tazminatların ödenmesi için TKİ’nin görevlendirildiğini anlatan Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, TKİ’nin daveti üzerine toplantının gerçekleştiğini söyledi. TKİ yaptığı çalışmada madencilerin hakkını ödemek için 30 milyon liralık bütçe ayrıldığını heyete bildirdi.