Soruşturmadan adını sildiren müdür görevden alındı

Soruşturmadan adını sildiren müdür görevden alındı
Erzurum'da yoksullara bağlanması gereken maaşı, ihtiyaç sahibi olmayan onlarca kişiye bağlatan İlbaş, görevinden alındı. Erzurum'da yoksullara bağlanması gereken maaş, ihtiyaç sahibi olmayan onlarca kişiye bağlatılmıştı....

Erzurum'da yoksullara bağlanması gereken maaşı, ihtiyaç sahibi olmayan onlarca kişiye bağlatan İlbaş, görevinden alındı.

Erzurum'da yoksullara bağlanması gereken maaş, ihtiyaç sahibi olmayan onlarca kişiye bağlatılmıştı. Evraklarda imzası bulunan memur Cemil İlbaş, terfi alarak Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne terfi etmişti. İl Müdürlüğüne atanan İlbaş soruşturmadan adını sildirmişti. İlbaş'ın görevden alınıp Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emrine alınarak Ankara'ya atandı.

Ne olmuştu?

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Sinan Yılmaz adlı memur, 2016’dan itibaren ihtiyacı olmayan birçok kişiye “sosyal-ekonomik destek” adı altında maaş bağlanması için “düzmece raporlar” hazırladı. Dönemin İl Müdürü Şermin Zil ve İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş ile birçok bürokratsa onay verdi, onlarca kişiye maaş bağlandı.

Sinan Yılmaz’ın ablaları Zahire Y. ile Behice A. ile yeğenlerine dahi maaş bağladığı belirlendi. Bakanlıkta görevli memurlar yoksul ve ihtiyaç sahibi olmadığı halde maaş bağlananları buldu. 12 Mart 2021 tarihinde bir rapor hazırlandı. Raporda, kamu kurumunda bazı dosyaların kaybolduğu ve bulanamadığının da altı çizildi.

Birgün'de yer alan habere göre, skandala adı karıştığı halde müdür yardımcılığından Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne terfi eden Cemil İlbaş görevden alındı. İlbaş’ın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emrine alınıp Ankara’ya atandığı öğrenildi.

Cemil İlbaş'ın sahte raporlardan kendi ismi ile dönemin diğer müdürlerinin isimlerinin çıkarılmasını istediği belirtilmişti.