Soylu döneminde gönderilmişlerdi: İçişleri Bakanlığı’nda göreve iadeler

Soylu döneminde gönderilmişlerdi: İçişleri Bakanlığı’nda göreve iadeler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 'Yargı kararlarına uyulsun' talimatının ardından, Süleyman Soylu'nun meslekten uzaklaştırdığı birinci sınıf emniyet müdürleri görevlerine iade edildi.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 'Yargı kararlarına uyulsun' talimatının ardından, Süleyman Soylu'nun meslekten uzaklaştırdığı birinci sınıf emniyet müdürleri görevlerine iade edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesinin ardından bakanlık, Süleyman Soylu döneminde ihraç edilen, idari soruşturma geçiren veya zorla emekli edilen personelle ilgili yargının verdiği ‘göreve iade’ kararlarını uygulamaya başladı. 

Habertürk'ün haberine göre, Yerlikaya'nın yargı kararlarının uygulanması yönündeki talimatı ile 14 birinci sınıf emniyet müdürü daha görevlerine iade edildi. 14 isim Strateji, Özel Güvenlik Denetleme ve Teftiş Kurulu başkanlıklarında göreve başladı.

Buna göre Ümit Otman, Nurbay Sancak, Uğur Gül, Bilsay Çetin, Gürkan Ateşli, Mustafa Akdağ ve Dindar İlhan Özel Güvenlik ve Denetleme Başkanlığı'na olduğu belirtildi. Metin Şenol, Necmeddin Pek, Celalettin Martin, Hanifi Sambur ve Hüdayi Sayın da Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na Murat Çetiner ve Haydar Karsavuranoğlu ise Teftiş Kurulu Başkanlığı'na iade edildi.

Emniyet'teki başkanlıkların yanı sıra çeşitli il ve bölgelerde iade kararlarının uygulanmasını bekleyen personel de görevlerine döndü. Merkez, Adana, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir bölgelerinde de 24 birinci sınıf emniyet müdürü göreve başladı.

Karabük'te il emniyet müdürlüğü görevi yapan Serhat Tezsever de zorunlu emekliliğe sevk edilmesinin ardından başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Bir dönem belediye başkan yardımcılığı da yapan Tezsever, Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı ve Mehmet Aktaş'ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde yargı kararına rağmen göreve başlatılmamıştı. Tezsever, Yerlikaya ile birlikte eski görevine iade edildi