"Soylu'nun Emniyet ekibinde görevden alınan bazı isimler, görevdekiler üzerinde etkinlik kurmaya çalışıyor"

"Soylu'nun Emniyet ekibinde görevden alınan bazı isimler, görevdekiler üzerinde etkinlik kurmaya çalışıyor"
Ankara yer altı dünyasının öne çıkan ismi ve suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın bağlantıları üzerinden başlayan tartışma, Emniyet ve yargı içinde gündemdeki yerini koruyor. Son olarak...

Ankara yer altı dünyasının öne çıkan ismi ve suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın bağlantıları üzerinden başlayan tartışma, Emniyet ve yargı içinde gündemdeki yerini koruyor. Son olarak Yargıtay Başkanı'nın Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ile görüştüğü öğrenildi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın, Ayhan Bora Kaplan dosyasını görüşmek üzere Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ile görüştüğü öğrenildi.

T24'ten Tolga Şardan'ın aktardığına göre Akarca, geçen hafta içinde Kaplan'la ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'le görüştü:

Yargıtay kulislerinde gündem olan görüşme Yargıtay Başkanı Akarca'nın daveti üzerine gerçekleşti. Akarca, Yargıtay'a gelen Ankara Emniyet Müdürü Dinç'le makamda bir süre Ayhan Bora Kaplan'ın dosyası çerçevesinde değerlendirme yaptı.

Kulislere yansıyan iddialara göre, Akarca, Dinç'ten dosyanın içeriği hakkında bilgi almak istedi. Dinç, kamuoyuna yansıyan bilgiler çerçevesinde değerlendirme yaptı.

"Yeniden biz geliyoruz, dikkat edin"

Öte yandan Tolga Şardan yazısında, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Emniyet içinde görevden alınan ekibinden bazı isimlerin, şu an görevde olan kadrolar üzerinde etkinlik kurmaya çalıştığını belirtti.

Şardan şöyle yazdı:

Kaplan'ın gözaltına alınmasıyla birlikte Emniyet tarafında da ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Öncelikle; Soylu'nun görevden alınan Emniyet'teki ekibinden bazı isimler, görevdeki kadrolar üzerinde etkinlik kurmaya çalışıyor. Bu isimler, Ankara Emniyet'indeki meslektaşlarına "yeniden biz geliyoruz, dikkat edin" şeklinde haberler gönderiyorlar. Bu haber gönderme kimi zaman direkt temasla, kimi zaman da aracılar üzerinden yürütülüyor.