Sputnik Türkiye grevi 28.gününde: Ceyda Karan'ın radyo yayınlarına başlaması grevdeki çalışanların tepkisini çekti

Sputnik Türkiye grevi 28.gününde: Ceyda Karan'ın radyo yayınlarına başlaması grevdeki çalışanların tepkisini çekti
Moskova merkezli uluslararası medya kuruluşu Sputnik’in Türkiye ofisi çalışanlarının sendika hakkı ve atılan gazetecilerin işe geri alınması için sürdürdükleri grev 28.gününde.Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın örgütlüğü...

Moskova merkezli uluslararası medya kuruluşu Sputnik’in Türkiye ofisi çalışanlarının sendika hakkı ve atılan gazetecilerin işe geri alınması için sürdürdükleri grev 28.gününde.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın örgütlüğü olduğu Sputnik'te 24 çalışanın işten atılmasıyla başlayan grevle ilgili sendika "Mahkeme kararları ile grevi durduramayacağını gören işveren vekilleri, grevi kırma girişimlerine başlamıştır" açıklamasını yaptı.

İşverenin işe yeni alımlar için görüşme yaptığını açıklayan TGS, işverenin serbest gazetecilere telif ödemeleri karşılığında iş yaptırmaya çalıştığını belirtti.

Grev sürerken Radyo Sputnik’ten yapılan duyurularda Ceyda Karan, Ali Çağatay, Okan Aslan ve Serhat Ayan’ın da aralarında olduğu bazı isimlerin yeni yayın döneminde mikrofon başında olacakları belirtildi.

Bu duyuruların ardından program yapacak isimler 'Grev kırıcı' olarak nitelendirildi.

Gazeteci Ceyda Karan ise süreci sağlık ve ikamet koşulları ve siyasi tutumu nedeniyle "genç meslektaşlarının bilgisi ve onayıyla yürüttüğünü" açıkladı.

Eksen yayınlarına başlayacağını belirten Karan "Bu süreçte tıpkı Cumhuriyet gazetesinde olduğu gibi sendikanın uyguladığı siyaset ve stratejik tutum hayal kırıklığı yaratmıştır. Genç meslektaşlarıma Türk medyasındaki meslek yaşamlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Karan, BirGün gazetesinden de istifa ettiğini açıkladı.

Karan'ın Sputnik yayınlarına başlama gerekçesini açıklamasının ardından Sputnik Türkiye sendika işyeri temsilcisi Nejdet Eksilmez de şöyle dedi:

"Ceyda hanım ben iş yeri temsilcisiyim, genç meslektaşımızın onayı demişsiniz böyle bir onay yoktur! Öncelikle durum şudur; sizin siyasal duruşunuz bizim emek mücadelemizle yan yana gelememiştir maalesef. Sendikanın siyasi tutumu diyerek grev kırıcılığını meşru kılmak doğru değildir. Sendika şeffaf açık ve nettir, siz de bazı toplantılarda söz alıp konuştunuz, biz işten atılınca sendikadan ayrıldınız. Bizim emek mücadelemizi siyasal alana çekerek anlaşma zemininden uzaklaşmak için kullanan işverendir. İşveren küçülme gerekçesi ile bizi işten atıp personel almaktadır! Siz grev kırıcılarla yayın yaptınız. Gökhan Durmuş'u yayına alın sendika ne yaptı anlatsın grevi böyle kırın!"