Star yazarı Ergün Yıldırım: İdam her zaman siyasi olanlara pervasızca uygulanmış, yine öyle olur

Star yazarı Ergün Yıldırım: İdam her zaman siyasi olanlara pervasızca uygulanmış, yine öyle olur
Sosyolog ve Star gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ergün Yıldırım, çocukların küçük yaşta yatılı Kur'an kursuna verilmesi ve son günlerde artan idam yasası taleplerine dair açıklamalarda bulundu.Yıldırım, 5-12 yaş arası...

Sosyolog ve Star gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ergün Yıldırım, çocukların küçük yaşta yatılı Kur'an kursuna verilmesi ve son günlerde artan idam yasası taleplerine dair açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, 5-12 yaş arası çocukların Kur'an kursuna yatılı olarak verilmemesi gerektiğini, bunun pedagojik açıdan ciddi problemler doğurabileceğini söyledi.

Öte yandan Prof. Yıldırım, Türkiye'de artan toplumsal şiddet ve vahşet olaylarına karşı idam talep edilmesini de eleştirdi, "İdam her zaman siyasi olanlara pervasızca uygulanmış" dedi.

Ergün Yıldırım'ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Ey aileler! Çocuklarınızı 5, 7, 10, 12 yaşlarında yatılı hiç bir yere vermeyin! Yatılı Kuran Kursuna da vermeyin. Pedagojik açıdan başınıza ciddi problem gelir. Çocuğunuzu kaybedersiniz, sizden küser, onu terk ettiğinizi düşünür. Açıklama yapmanız bunu değiştirmez. Gündüz olur...

Kurumlar veya cemaatler meselesi değil. Bu yöntem problemli. Ona dikkat çekmek istedim. Gündüz gidip gelmesi daha sağlıklı. En az ergenliğe kadar pedagojik olarak doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum.

İdam tartışmasını çok gereksiz buluyorum. İkide bir apolitik en zehirli insanları serbest bırakıyoruz. İdam her zaman siyasi olanlara pervasızca uygulanmış. Yine öyle olur. Şu anki arayış adaleti tesisten öte linç kokuyor."