Steinmeier yeniden Almanya Cumhurbaşkanı seçildi

Steinmeier yeniden Almanya Cumhurbaşkanı seçildi
2017’den bu yana Almanya’nın cumhurbaşkanı olan Frank-Walter Steinmeier, dün yapılan seçimle Federal Seçiciler Kurulu’nu oluşturan bin 472 delegeden bin 45’inin desteğini alarak bu göreve ikinci kez seçildi. Steinmeier, seçim...

2017’den bu yana Almanya’nın cumhurbaşkanı olan Frank-Walter Steinmeier, dün yapılan seçimle Federal Seçiciler Kurulu’nu oluşturan bin 472 delegeden bin 45’inin desteğini alarak bu göreve ikinci kez seçildi. Steinmeier, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, “Evet, partiler üstü olacağım ama demokrasi söz konusu olduğunda tarafsız olmayacağım. Demokrasiyi hedef alan beni karşısında bulunacak’’ diye konuştu.

“KRİZİN SORUMLUSU RUSYA’’
Barışın her zaman üzerine çalışılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, Ukrayna krizine de değindi. Steinmeier, “Askeri bir çatışma tehlikesinin, Doğu Avrupa’da bir savaşın eşiğindeyiz ve bunun sorumlusu Rusya’’ diye konuştu. Steinmeier, Rusya lideri Vladimir Putin’e seslenerek, “Ukrayna’nın boynundaki ilmiği çözün, bizimle Avrupa’da barışa yönelik bir yol arayışında olun’’ mesajını verdi.