Süleyman Soylu giderayak Emniyet Genel Müdür Yardımcısı'na soruşturma başlatmış

Süleyman Soylu giderayak Emniyet Genel Müdür Yardımcısı'na soruşturma başlatmış
Süleyman Soylu'nun arasının açık olduğu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan hakkında bakanlıktan ayrılmadan hemen önce soruşturma açtırdığı ortaya çıktı. Kınama cezası verilen Çalışkan, idare mahkemesine...

Süleyman Soylu'nun arasının açık olduğu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan hakkında bakanlıktan ayrılmadan hemen önce soruşturma açtırdığı ortaya çıktı. Kınama cezası verilen Çalışkan, idare mahkemesine dava açtı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, görevi devretmeden hemen önce Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a yönelik bir hamlede daha bulunduğu ortaya çıktı. Seçimden önce açığa alınacağı iddialarıyla ilgili Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuşan Çalışkan'ın, "Soylu’nun açıklamaları sizde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor mu?” sorusuna “Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil” yanıtını vermesi suçlama konusu yapıldı.

Seyhan Avşar'ın haberine göre, bu nedenle Çalışkan hakkında soruşturma başlatıldı. Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasından bir gün önce de Çalışkan'a 2 Haziran'da kınama cezası verildi. Çalışkan ise cezanın iptali için idare mahkemesinde dava açtı.

Mustafa Çalışkan'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmasına Soylu'nun neden olduğu ve tüm ekibini dağıttığı öne sürülmüştü.