Tacizci şeyh ‘kumpas’ dedi HEP AYNI SAVUNMA

Tacizci şeyh ‘kumpas’ dedi HEP AYNI SAVUNMA
Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılamasına başlandı.Şağban, Sakarya...

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılamasına başlandı.

Şağban, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı. Şağban ifadesinde "Bu iftira ve kumpas operasyonunun içinde olduğum için necip Türk milletinden ve 40 yıldır içinde bulunduğum tasavvuf camiasından özür dilerim" dedi. Şağban, yaşanan olayı 'Menemen İsyanı'na benzetti ve bütün cemaatlerin hedef alındığını savundu. 

FETÖ, CIA, FBI...

Amerikan Temsilciler Meclisi'nde İslami cemaatlerin bitirilmesi kararının alındığını ve bu kararın Donald Trump tarafından onaylandığını, Joe Biden'ın da söylemlerinde yer verdiğini söyleyen Şağban, FETÖ'nün uyuyan hücrelerinini, CIA'a ve FBI'ya bağlı sivil toplum örgütlerinin devreye girerek bu olay nedeniyle basında ve sosyal medyada boy gösterdiğini iddia etti.

AĞLAMAYA BAŞLADI

Kendisine nasıl kumpas kurulduğunu anlatmaya çalışan Sağban bu sırada ağlamaya başladı ve "Türk yargısı da bu kumpasa alet edilmiştir" dedi. Şağban, savunmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi rant elde etmek için mağdur çocuğun ailesinin yanında durduğunu iddia etti.

Yaklaşık 11 saat süren davada, sanık Eyyüp Fatih Şağban'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ayrıca 21 Aralık'ta istismarın yasandığı Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesindeki dergahta keşif yapılacak. Bir sonraki duruşma 26 Şubat 2021'de görülecek.

İddianamede, Şağban’ın çocuğa zincirleme istismar suçundan 22,5 yıla, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenmişti.