Tanrıkulu, Diyarbakır'a 2035'e kadar otoban gelmemesine isyan etti

Tanrıkulu, Diyarbakır'a 2035'e kadar otoban gelmemesine isyan etti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Diyarbakır’ın neden otoban projesine dahil edilmediğini soran CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bakanlığın, 2035 yılından önce Diyarbakır ile ilgili otobanla ilgili herhangi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Diyarbakır’ın neden otoban projesine dahil edilmediğini soran CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bakanlığın, 2035 yılından önce Diyarbakır ile ilgili otobanla ilgili herhangi bir gelişme olmayacağı cevabına isyan etti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na Diyarbakır'ın otoban projesine neden dahil edilmediğini sordu. Ancak, Bakanlık tarafından verilen cevap, projenin 2035'e kadar gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır'ın otoban projesine ilişkin olarak, 2035 hedef otoyol projeleri kapsamında yer alacağını ve bütçe imkanları doğrultusunda yapımının gerçekleştirileceğini ifade etti. Ancak, 2023 Yatırım Programı ve 2024 Yatırım Programı'nın henüz resmi olarak yayımlanmamış olması nedeniyle ödeneklerin netleşmediğini ekledi.

Sezgin Tanrıkulu, Bakanlık tarafından verilen bu cevaba isyan etti ve Diyarbakır'ın otoban projesinin ancak 2035 yılında dahil edileceğini öğrenince şaşkınlığını dile getirdi. Tanrıkulu, Diyarbakır'ın 2 milyonluk nüfusuyla bölgenin ticaret, ekonomi, lojistik ve sanayi merkezi olması göz önüne alındığında, ayrımcılığa maruz kalmasını kabul etmediklerini belirtti. Bakanlığa çağrıda bulunarak, projelendirme çalışmalarını gözden geçirmesi ve Diyarbakır'ı otoban ağına bir an önce dahil etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrımcı politikalardan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.