Tarım ve Orman Bakanlığı dağ keçilerinin peşinde Bu kez Erzincan’da 10 keçi avlamak için ihale açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı dağ keçilerinin peşinde Bu kez Erzincan’da 10 keçi avlamak için ihale açıldı
Tüm tepkilere rağmen, keçi ve kızıl geyik gibi av hayvanlarının avlanması için ihaleler düzenlemeye devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kez de Erzincan’ın farklı bölgelerinde bulunan 10 dağ keçisinin avlanması için...

Tüm tepkilere rağmen, keçi ve kızıl geyik gibi av hayvanlarının avlanması için ihaleler düzenlemeye devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kez de Erzincan’ın farklı bölgelerinde bulunan 10 dağ keçisinin avlanması için 227 bin TL bedelle ihale açtı.


İhale ilanına göre, Erzincan’ın Abrenk bölgesinde bir, Doğandere bölgesinde iki, Bağlıca bölgesinde iki, Çayyaka bölgesinde bir, Dutluca bölgesinde iki ve Sarıçiçek bölgesinde de iki dağ keçisi olmak üzere toplam 10 dağ keçisi avlanmaları için ihaleye çıkarıldı.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı duyuruya göre, ‘Avcılık Eğitim Kursu’ açılacak ve ‘aday avcılardan’ da 203 lira 21 kuruş ücret alınacak. Avcılık eğitim kursunda eğitimler, profesör, doçent, öğretim görevlisi ve okutmanlar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenler tarafından verilecek.