Tartışılan iki fotoğraf

Tartışılan iki fotoğraf
Sabah yazarı Hilal Kaplan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan camilerin açılmasından sonra kıldığı ilk Cuma namazında çekilen fotoğrafını Twitter’dan...

Sabah yazarı Hilal Kaplan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan camilerin açılmasından sonra kıldığı ilk Cuma namazında çekilen fotoğrafını Twitter’dan paylaşarak “Toplum, eşcinsel evliliğe onay versin diye mi dua ediyor acaba" ifadesini kullandı. Sosyal medya kullanıcıları yorumundan dolayı Kaplan’a büyük tepki gösterdi.
FETİH SURESİ FOTOĞRAFI
Bir gün önce de Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un paylaştığı fotoğraf sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. Ersoy, İstanbul’un fethinin 567. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ayasofya’da Fetih suresi okunurken çekilen fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. Erdoğan’ın görüntüsünün yansıtıldığı ekranın önünde ellerini bağlayarak duaya eşlik eden Bakan Ersoy paylaşımında, “Bu muhteşem buluşmaya öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı. Gazeteci Çağlar Cilara da sosyal medya hesabından, o fotoğraflara dair “Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy kendi sosyal medya hesabından paylaştı bu fotoğrafları. Biraz tuhaf geldi bana” diye yorum yapmıştı.