TBMM’nin masrafları yüzde 79 arttı

TBMM’nin masrafları yüzde 79 arttı
TBMM’nin 2024 yılı mal ve hizmet alım giderlerinin 2023 toplam ödeneğine göre yüzde 79 arttı. Meclis giderlerin artış gerekçesi olarak enflasyon gösterildi.İYİ Parti Afyon Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Türkiye Büyük Millet...

TBMM’nin 2024 yılı mal ve hizmet alım giderlerinin 2023 toplam ödeneğine göre yüzde 79 arttı. Meclis giderlerin artış gerekçesi olarak enflasyon gösterildi.

İYİ Parti Afyon Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na “2024 yılı mal ve hizmet alım giderleri ile sermaye giderlerinin artış gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti.

Meclis Başkanlığı'nın Olgun’un sorusuna verdiği cevaba göre 2024 yılı mal ve hizmet alım giderleri başlangıç ödeneği, 2023 yılına göre yüzde 88,8 oranında arttırılarak teklif edildi. 2023 bütçesine eklenen 80 milyon TL ödenekle birlikte TBMM’nin 2024 yılı mal ve hizmet alım giderlerinin 2023 toplam ödeneğine göre yüzde 79 artırılarak teklif edildiği kaydedildi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayır'ın haberine göre, Meclis Başkanlığı artış gerekçelerini şöyle sıraladı:

Elektrik, akaryakıt, doğalgaz, su gibi giderlerdeki fiyat artışı,

Dövize bağlı mal ve hizmet alımı ile yurt dışı organizasyon ve eğitim giderleri,

Sağlık hizmetindeki fiyat artışı,

Taşıt kiralama giderlerindeki fiyat artışı,

Giyecek alımlarındaki fiyat artışı.

Cevapta Meclis’in sermaye giderlerindeki artışa ilişkin de bilgi verildi. Sermaye giderlerinin 2023 yılına göre yüzde 81 artırılarak teklif edildiği belirtilen cevapta, “Artış oranı döviz ve fiyatlar genel düzeyindeki artışa ilave olarak yeni kütüphane ve sergi binası yapım projesi, taşıt alımı, hizmet binası, lojman, sosyal tesis büyük onarım giderleri vb sermaye giderlerinden kaynaklanmaktadır” denildi.