TELE1 karartması bugün son buluyor, tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ: "Gerçeğin de kararacağını mı sanıyorsunuz?"

TELE1 karartması bugün son buluyor, tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ: "Gerçeğin de kararacağını mı sanıyorsunuz?"
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) verdiği ceza nedeniyle 7 gün süreyle karartılan TELE1 televizyonu yeniden yayına başlıyor. Cezaevindeki Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medyadan bir mesaj yayımlayarak dayanışma...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) verdiği ceza nedeniyle 7 gün süreyle karartılan TELE1 televizyonu yeniden yayına başlıyor. Cezaevindeki Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medyadan bir mesaj yayımlayarak dayanışma çağrısı yaptı.

RTÜK, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen sözleri nedeniyle 6-12 Ağustos tarihleri arasında kanalın karartılmasına karar vermişti.

Verilen cezanın bugün son günüydü. TELE1'in yeniden yayına başlayacak olması nedeniyle Yanardağ bir açıklama yayımladı.

Merdan Yanardağ'ın paylaşımı şöyle:

"TELE1 ekranını 7 gün karanlığınıza boyadığınız için Türkiye daha demokratik ve adil bir ülke mi oldu? Beni tutukladığınız için gerçeğin de kararacağını mı sanıyorsunuz? Susmayacak, hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğiz.

TELE1 bugün yeniden yayında.. Gerçeği örtemeyecek, halkın sesini kesemeyeceksiniz.

Bütün cumhuriyetçileri, yurtseverleri, eşitlikten ve özgürlükten yana bütün toplumcuları, TELE1’e destek vermeye ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyorum. Bu karanlığı hep birlikte dağıtacağız."