Telekom’da da huzur hakkı arttı

Telekom’da da huzur hakkı arttı
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Beştepe’de ve Bakanlıklarda görevli AK Parti’lilerin Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda yer aldığı ve bu isimlerin on binlerce lira maaş aldığını açıkladı. Yavuzyılmaz, “Üniversite...

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Beştepe’de ve Bakanlıklarda görevli AK Parti’lilerin Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda yer aldığı ve bu isimlerin on binlerce lira maaş aldığını açıkladı. Yavuzyılmaz, “Üniversite mezunu işsizlerin sayısında her geçen gün artış görülürken AKP’nin küçük bir zümreyle tüm makamları ele geçirmesi kabul edilemez” dedi. Türk Telekom’un resmi sitesinde, Yönetim Kurulu üyeleri olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında görev alan Selim Dursun, Enver Iskurt ve Ömer Fatih Sayan’ın yer aldığı görüldü.
Türk Telekom Genel Kurul Toplantı Tutanaklarını incelendiğinde ise Beştepe ve Bakanlıklarda görev yapan isimlerin 2018 yılında 15.000 TL ve 2 maaş ikramiye aldığı ortaya çıktı. 2019 ve 2020 yılınının toplantı tutanakları incelendiğinde, her bir yönetim kurulu üyesinin 2019 yılında 15.000 TL ve 2 maaş ikramiye; 2020 yılında 17.449 TL ve 4 maaş ikramiye aldığı görüldü.
Ayrıca, söz konusu isimlerin 2021 yılında 20.098 TL ve 6 maaş ikramiye aldığı, ortalama aylık maaş tutarının ise 33.849,61 TL olduğu ortaya çıktı.
Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın bir diğer kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan da Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda yer aldı.