Teoman: Necip Fazıl'ın hiç tasvip etmediğim çok kindar görüşleri de vardır ama...

Teoman: Necip Fazıl'ın hiç tasvip etmediğim çok kindar görüşleri de vardır ama...
Ünlü rock şarkıcısı Teoman, son teklisini şair Necip Fazıl Kısakürek'e adadı. Bu çalışmasıyla adından söz ettiren Teoman, "'Kendi vatanında parya' meselesi benim kalbime dokundu" dedi.Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında...

Ünlü rock şarkıcısı Teoman, son teklisini şair Necip Fazıl Kısakürek'e adadı. Bu çalışmasıyla adından söz ettiren Teoman, "'Kendi vatanında parya' meselesi benim kalbime dokundu" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında Teoman'ı ağırladı. Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Teoman, neden Necip Fazıl Kısakürek'e şarkı adadığıyla ilgili soruya şu karşılığı verdi:

"21. yüzyılın kodlarıyla düşünsek"

"Geçmişe dair 'Vay efendim Mustafa Kemal böyleydi, Vahdeddin haindi' gibi konuları geçip de 21. yüzyılın kodlarıyla düşünsek.

"Necip Fazıl'ın hiç tasvip etmediğim çok kindar görüşleri de vardır "

Sağın ideoloğu Necip Fazıl'ın hiç tasvip etmediğim çok kindar görüşleri de vardır ama 'Kendi vatanında parya' meselesi benim kalbime dokundu. Ben de gençliğimde 'Gidecek yer bulamıyorum' dedim. Sol aydın artık kendini büyük ihtimalle parya gibi hissediyordur."

"Hiciv şarkısı olacak"

Teoman, 29 Eylül'de çıkaracağı ve Necip Fazıl Kısakürek'e adadığı teklisiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapmış, "Necip Fazıl Kısakürek'e adadığım bir tekli çıkaracağıma dair. 'Kendi Vatanında Parya'. Bir hiciv şarkısı olacak. Cem Karaca'nın 'Sahibi Geldi' şarkısından esinlenen, gençlere öğüt olarak" demişti.

"Son bölümü okursanız anlarsınız, benim yaşlılardan hiç ümidim yok. Gençler, yaşlıların yaptıkları hataları tekrar etmesin, köhneleşmiş kavgalar onların dünyasında olmasın" diyen Teoman, "Çok uzatmayacağım: Bu ülke kimin? Bu ülke üzerinde yaşayan herkesin. Siyasete değil, toplumsal barışa hizmet etsin bu şarkı" ifadelerini kullanmıştı.