11 kentte yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci ve HDP’li siyasetçilerin de olduğu 75 kişi gözaltına alındı

11 kentte yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci ve HDP’li siyasetçilerin de olduğu 75 kişi gözaltına alındı
İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ta yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci ve HDP'li siyasetçilerin olduğu 75 kişi gözaltına alındı. 11 kentte yapılan ev baskınlarında...

İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ta yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci ve HDP'li siyasetçilerin olduğu 75 kişi gözaltına alındı.

11 kentte yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu 75 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 1 Ekim'de gerçekleştirilen bombalı eylem sonrası başlatılan gözaltı operasyonları devam ediyor. İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ta yapılan ev baskınlarında 75 kişi gözaltına alındı.

Gazeteciler ve HDP'li siyasetçiler de gözaltında

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal Mardin'deki evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

İzmir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk, HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Azize Çelebi İzmir'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı. Polis HDP Buca ilçe binasına da baskın düzenleyerek arama gerçekleştirdi. Gözaltı sayısının artması bekleniyor.

Hakkari

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Baskın düzenlenen evlerin kapıları ve camları kırılırken, çok sayıda kişinin darp edilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Cudi Şedal, Haşim Şedal, Barış Özçük.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şube üyesi Yusuf Ozan Çobanoğlu'nun evine de baskın yapıldığı, evde olmadığından gözaltına alınmadığı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Gizlilik kararı konulan dosya kapsamında gözaltıların artabileceği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İzmir, Eskişehir, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis, Kilis, Şırnak ve Kocaeli'nde bölücü terör örgütü üyelerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiğini belirtti. Yerlikaya, 'Kahramanlar' operasyonu kapsamında gerçekleştirilen baskınlarda 75 şüphelinin yakalandığını söyledi. Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahramanlarımızı tebrik ediyorum, Allah ayağınıza taş değdirmesin. Yurt içinde, sınır ötesinde peşlerini bırakmayacağız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.