TESK Başkanı Palandöken: Tabela kirliliğinin önüne geçilmeli

TESK Başkanı Palandöken: Tabela kirliliğinin önüne geçilmeli
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çok renkli, boyutları birbirinden farklı ve yabancı kelimelerin sıklıkla yer aldığı tabelaların cadde ve sokaklarda görüntü kirliliğine...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çok renkli, boyutları birbirinden farklı ve yabancı kelimelerin sıklıkla yer aldığı tabelaların cadde ve sokaklarda görüntü kirliliğine sebep olarak şehrin kültürüne zarar verdiğini belirterek bunun önüne geçilmesini istedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, çok renkli, boyutları birbirinden farklı ve yabancı kelimelerin sıklıkla yer aldığı tabelaların cadde ve sokaklarda görüntü kirliliğine sebep olarak şehrin kültürüne zarar verdiğini vurguladı. Tabela kirliliğine son verilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, gerekli denetşmlerin yapılarak işlemlerin Tabela Yönetmeliği'ne uyumasının sağlanmasını istedi. 

Tabelaların işletmeler için profesyonel ve saygın bir imaj oluşturduğunuz belirten  Palandöken, şunları ifade ett:

“İşletmelerin tabelası müşteriler için ilk temas noktasıdır. Bundan dolayı işletmelerin tabela tasarımlarının ve yerleşimlerinin düzenlemelere uygun olması son derece önemlidir. Tabela boyutları, rengi vb. gibi diğer özelliklerin belirli bir standarda bağlı olması ilk izlenimde güven verir ve ilerleyen zamanlarda kurumsal kimlik oluşumuna yardımcı olur. Bu sebeple tabelalarda mutlaka standart olmalı. Tabelalara getirilecek olan standart aynı zamanda işletmelerin tanınırlığını arttırdığı gibi yerinin de kolay bulunmasına olanak sağlar. Bu sayede hem işletmeler daha düzenli iş yapar hem de sokakların estetiğinden ödün verilmemiş olur." (ANKA)