TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Akbelen'de: Burayı gören herhangi bir canlının yüreğinin sızlamaması mümkün değil

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Akbelen'de: Burayı gören herhangi bir canlının yüreğinin sızlamaması mümkün değil
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Limak Holding ve IC Holding ortaklığı YK Enerji'nin, maden sahasını genişletmek için yüzlerce ağacı kestiği Muğla'daki Akbelen Ormanı'na gitti. Ağaçları korumak için...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Limak Holding ve IC Holding ortaklığı YK Enerji'nin, maden sahasını genişletmek için yüzlerce ağacı kestiği Muğla'daki Akbelen Ormanı'na gitti. Ağaçları korumak için doğaseverler seferber olmuş durumda ancak ilk kesimin önüne geçememişler ve jandarmanın sert müdahalesiyle karşılaşmışlardı.

Kesim alanına giden Erkan Baş, şöyle konuştu:

''Herkese merhaba, biraz duygusal şeyler yaşadık hep beraber. Esas olarak buraya, emek veren, sahip çıkan herkese yürekten teşekkür etmek istiyorum. Hepinizin ellerine, yüreklerine, emeklerine sağlık. Zaten bu direnişi yapan, bu direnişe öncülük eden, bu direnişi sürdüren emekçi arkadaşlara ben ' şöyle yapacağız' demeyi hadsizlik buluyorum. Siz zaten ne yapılması gerektiğini yaparak, yaşayarak hepimize gösteriyorsunuz. Bize düşen elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince buna katkı koymak.

"Ne yapın edin burayı görmeye çalışın"

Ben Akbelen'in orman halini daha önce görmedim, ancak şu an ki halini görünce insanın tüyleri diken diken oluyor. İsyan ediyor, ne söyleyeceğini bilemiyor. Akıl dışı bir durumla karşı karşıyayız. Şurayı gören herhangi bir canlının yüreğinin sızlamaması mümkün değil. Benim buraya gelmem ile sesim bir yere ulaşacaksa bir şey isteyebilirim sadece; n'olur ne yapın edin burayı görmeye çalışın.

"Burayı gören, direnişçilerin önünde saygıyla eğilmeden buradan ayrılamaz"

Tarif edemiyorum gerçekten, dilimin ucunda küfre dönüşüyor her söz. Sadece görün burayı. Burayı gören hiç kimse buradaki direnişçilerin önünde saygıyla eğilmeden buradan ayrılamaz. Sonuna kadar beraberce buradaki mücadeleyi sürdüreceğiz. Buradaki arkadaşların emrince olarak bu direnişi Ankara'ya götürüyoruz.''