Titan'da neler yaşandı? Cesetlere ne oldu? İlk işaretler "İç Patlama" diyor

Titan'da neler yaşandı? Cesetlere ne oldu? İlk işaretler "İç Patlama" diyor
Günlerdir kayıp olan Titanik denizaltısı Titan'dan acı haber geldi. Türkiye saatiyle dün akşam vakitlerinde Titan'ın enkazı Titanik enkazına yakın bir yerde bulundu. Yolcuların cansız bedenlerinden henüz bir iz yokken, Titan'ın...

Günlerdir kayıp olan Titanik denizaltısı Titan'dan acı haber geldi. Türkiye saatiyle dün akşam vakitlerinde Titan'ın enkazı Titanik enkazına yakın bir yerde bulundu. Yolcuların cansız bedenlerinden henüz bir iz yokken, Titan'ın 'katastrofik' bir patlamayla parçalara ayrıldığı ifade edildi. Dış basın, yolcuların zaten ölümcül patlama nedeniyle daha ilk baştan ölmüş olduğunu iddia etti.

ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan turistik amaçlı Titan denizaltısının "katastrofik" şekilde patlayarak parçalara ayrıldığını söyledi.

Denizaltında katastrofik patlama: Cesetlere ne oldu?
Sahil Güvenlik yetkilisi Tuğamiral John Mauger, Boston'da yaptığı basın açıklamasında, "Enkaz, su aracının katastrofik bir şekilde patlamasıyla tutarlı. Bu yüzden çalışmaya ve aşağıdaki bölgeyi aramaya devam edeceğiz." dedi.

Mauger, kazanın, Titan denizaltısının dalışa geçmesinden 1 saat 45 dakika sonra, araçla iletişimin koptuğu anda gerçekleştiğini bildirdi.

Denizaltında bulunanların tamamının öldüğüne inandıklarını belirten Tuğamiral, turistik denizaltının enkazını, yaklaşık 100 yıl önce batan Titanik'in pruvasına 488 metre uzaklıkta ve yüzeyden 4 kilometre derinlikte bulduklarını kaydetti.

Denizaltında katastrofik patlama: Cesetlere ne oldu?
Denizaltı uzmanı Paul Hankin de enkazın 5 parçaya ayrıldığını, bunun "olayın ne kadar feci olduğunun ilk göstergesi" olduğunu ifade etti.Hankin, "Aşağıda ne olduğunu tam olarak belirlemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu.

Daha önce, Titan denizaltısının sahibi OceanGate Expeditions firması, yaptığı açıklamada, "denizaltıda bulunan 5 kişinin tamamının öldüğüne inandıklarını" belirtmişti.

Denizaltında katastrofik patlama: Cesetlere ne oldu?
Benzer bir tespit The Guardian'dan da geldi. The Guardian'ın iddiasına göre pek çok ABD raporunda, ABD Donanması'nın 'ölümcül' olabilecek yüksek sesli bir patlama raporlamış. Söz konusu patlamanın Titan'ı parçalara ayırdığı düşünülüyor.Ancak Sahil Güvenlik, Donanma'nın bu bilgilerini bilmesine rağmen umuduğunu kaybetmeyerek Titan yolcularını aramaya devam etmiş.

New York Times ise verilerin denizaltılarını izlemek için var olan gizli su altı sensörlerinden geldiğini iddia etti.

Hatta Hollywood yapımı Titanik filminin yönetmeni ve filmi çekerken derin deniz kaşifi olan James Cameron daha en başından patlamayı bildiğini iddia etti.

Pazartesi kendisine gelen bir e-postada "Bazı arkadaşlarımızı kaybettik, Titan şu anda dipte ve paramparça" sözleri varmış.Sahil Güvenlik yetkililerine göre 6,7 metrelik Titan 5 büyük parçaya ayrılmış. Şu an için yolcuların cansız bedenlerine ne olduğu bilinmiyor.

The Simpsons "Denizaltı felaketini de bildi" iddiası

Sevilen çizgi dizi The Simpsons, küresel olayları onlarca yıl öncesinden öngörmesiyle ünlü. Bugüne dek koronavirüs salgını ve Beyrut patlaması gibi pek çok olayı doğru tahmin ettiği ileri sürülen dizinin son olarak, Mike Reiss tarafından yazılan bölümün Titanik batığını keşfe çıkan Titan denizaltısıyla esrarengiz benzerlikler taşıdığına dikkat çekti.

1989'dan beri ara vermeden yayımlanan The Simpsons'ın, bu bölümüyle bir kez daha geleceği öngördüğü ve Titan adlı denizaltının başına gelecek felaketi tahmin ettiği ileri sürüldü.

Sansasyon yaratan bölümün yaratıcısından açıklama

Bölümün yaratıcısı Reiss, The Simpsons'ın geleceği bir kez daha tahmin ettiği iddiaları üzerine şu açıklamayı yaptı:

O bölümü yaptık çünkü Denizde İsyan (Crimson Tide) yeni çıkmıştı. Geleceği tahmin etmedik, sadece o filmden yola çıkarak yaptık ve 20 yıl sonra böyle bir şey oldu.