‘Toplum sürü bağışıklığına hazırlandı’

‘Toplum sürü bağışıklığına hazırlandı’
Kontrollü sosyal hayata geçişle ilgili pek çok sağlıkçı tarafından tedbirlerin erken kaldırıldığı eleştirisi gelirken, TTB Merkez Konsey Üyesi Samet Mengüç’e göre toplum “ekonomik krizin kaldırılamayacağı endişesiyle”...

Kontrollü sosyal hayata geçişle ilgili pek çok sağlıkçı tarafından tedbirlerin erken kaldırıldığı eleştirisi gelirken, TTB Merkez Konsey Üyesi Samet Mengüç’e göre toplum “ekonomik krizin kaldırılamayacağı endişesiyle” sürü bağışıklığına hazırlandı.
Ülkenin tümünde vaka artışı olduğuna dikkat çeken TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, tedbirlerin erken kaldırıldığı nedeninin ekonomik olduğunu söyledi. “4 Haziran’daki sokağa çıkma yasağı kaosundan sonra hükümeti defalarca uyardık” diyen Adıyaman, “Epidemiyolojik verileri açıklamaları gerektiğini ifade ettik. Sadece her akşam Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı veriler bile yeniden açılma sürecinin erken olduğunu gösteriyor. Bugün 29 Mayıs tarihine döndük, o zaman binin üzerinde tespit edilebilen hasta vardı” ifadelerini kullandı.
SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI HEDEFLENİYOR
Henüz birinci dalganın bitmediğini belirten TTB Merkez Konsey Üyesi Samet Mengüç de şöyle konuştu: “Ekonomik krizin kaldırılamayacağı endişesiyle toplum sürü bağışıklığına hazırlandı. Alınan kararlar nedeniyle şimdi böyle bir artış yaşanıyor. Şehirlerarası nüfus hareketliliği Anadolu’daki artışta etkili oldu. Salgın artışı görülen yerlerde genç nüfus yoğun olduğu için ölümler yüksek seyretmiyor. Ancak pandemide yüzde 80 enfeksiyonu ayakta geçiriyor. Bu nedenle teşhis konması güçleşiyor ve kronik hastalığı olanlarda ya da ileri yaştaki yurttaşlarda ölümlü vakalar gerçekleşiyor”