Tosuncuk’un sır dönüşü

Tosuncuk’un sır dönüşü
Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülen ve kırmızı bültenle aranan Mehmet Aydın, Brezilya’da Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim oldu.Aydın, elektronik ortamda...

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülen ve kırmızı bültenle aranan Mehmet Aydın, Brezilya’da Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim oldu.
Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamalarıyla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.
Önceki gün avukatları aracılığıyla Sözcü gazetesine gönderdiği bir videoda Aydın, “suçsuz ve mağdur” olduğunu, bunu kanıtlamak için de “hür iradesiyle Türk yargısına teslim olacağını” söylemişti.
Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç da Sözcü’ye yaptığı açıklamada, konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için resmi işlemlere başlandığını söylemişti.
77 BİNİ AŞKIN KİŞİDEN PARA TOPLADI
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) raporuna göre Çiftlik Bank’ın 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden 511,7 milyon TL topladığı aktarılmıştı. 62 bin 877 kişiye 398,3 milyon TL ödeme yapıldı, kalan 113,4 milyon TL’nin Mehmet Aydın’ın ve karısının şahsi hesaplarına gönderildiği kaleme alındı.
‘1-2 YIL YATMAZ’
Gazeteci İsmail Saymaz, 2019 yılında yapılan infaz düzenlemesiyle Aydın’ın işlediği suçlara infaz indirimi geldiğini, bundan dolayı geldiğinde 1-2 yıl kadar hapiste kalacağını söyledi.
Sedat Peker ise Aydın’ın Brezilya’dan önce Belarus’ta saklandığını ve Aydın’a Süleyman Soylu’nun kasası dediği Cihan Ekşioğlu’nun yardım ettiğini öne sürdü.