TRT, Atatürk için "Olmasaydı da olurduk" diyen AKP’liye ihale verdi

TRT, Atatürk için "Olmasaydı da olurduk" diyen AKP’liye ihale verdi
TRT, ‘Fatih Sultan Mehmet’ dizisinin çekim ihalesini 10 Kasım’da ‘Olmasaydı da olurduk’ diye ilan veren AKP MKYK Üyesi Eyüp Gökhan Özekin’e verdi. Özekin'in eşi de korumalarıyla kafe basarak 15 yaşındaki çocukları dövmüştü.Gazete...

TRT, ‘Fatih Sultan Mehmet’ dizisinin çekim ihalesini 10 Kasım’da ‘Olmasaydı da olurduk’ diye ilan veren AKP MKYK Üyesi Eyüp Gökhan Özekin’e verdi. Özekin'in eşi de korumalarıyla kafe basarak 15 yaşındaki çocukları dövmüştü.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Devlet kanalı TRT, 13 bölümlük "Fatih Sultan Mehmet" dizisinin çekim ihalesini, 10 Kasım 2013'te Akit gazetesine "Olmasaydı da Olurduk" diye ilan veren Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Eyüp Gökhan Özekin'in şirketine verdi. Özekin'in şirketine bölüm başına 19.800.000 TL, toplamda 257.400.000 lira ödenecek. Özekin’in avans olarak 77.000.000 TL aldığı belirtiliyor.

Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Öztekin, ihaleyi aldığını kabul etti.

"Bu milletin büyüklüğüne yakışmıyor"

2015 yılında AKP'den milletvekili adayı olan ve seçilemeyen Özekin Yeni Akit gazetesinde yayımlanan söyleşisinde ilanı neden verdiğini açıkladı:

"Bu kadar büyük ve asil bir milletin bir kişi için "olmasaydın olmazdık" demesi bu milletin büyüklüğüne yakışmayan bir ifadedir. Bu milletten nice kahramanlar çıkar, nice mücadeleler verilir, milletimiz büyük bir millettir. Yine Elhamdülillah Müslümanız. Bizim İslam itikadımıza göre "Allah ol demeseydi olmazdık".

Özekin'in eşi geçtiğimiz yıl, korumalarıyla kafe basıp 15 yaşındaki 4 çocuğu tartakladığı görüntüleri ortaya çıktı.

BİK "basın özgürlüğü" dedi

Basın İlan Kurumu, Atatürk’e karşı yapılan bu ilanı “basın özgürlüğü” olarak kabul etti. Muhalif basına, yok yere günlük para cezalarıyla, hatta sürekli ilan kesme gibi çok ağır cezalarla cezalandıran Basın İlan Kurumu, Akit’e ceza verilmesine mahal olmadığına hükmetti. 17 Ocak 2014 tarihli Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu kararında, Yeni Akit’e ceza verilmemesinin gerekçesi özetle şöyle açıklandı:

“Yapılan incelemede ise, Yeni Akit gazetesinin 10 Kasım 2013 tarihli nüshasının 12’nci sayfasında tam sayfa olarak 'Olmasaydı da olurduk. ı88ı-ı938' ifadeleriyle yayımlanan ilanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da, doğum ve ölüm yılları zikredilerek verilmesi nedeniyle kendisine yönelik olduğu açıktır; bu konuda herhangi bir tartışma dahi yoktur. Ancak, şikayet konusu bu ilanın basının haber verme ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kaldığı dolayısıyla Basın Ahlak Esasları Hakkında ı29 sayılı Genel Kurul kararının ı inci maddesinin ı bendini ihlal etmediği kanaatine varılmıştır."