TÜGVA, İHH, İlim Yayma Cemiyeti'nin de aralarında olduğu 25 kuruluş, festivallerin iptali için bildiri yayımladı!

TÜGVA, İHH, İlim Yayma Cemiyeti'nin de aralarında olduğu 25 kuruluş, festivallerin iptali için bildiri yayımladı!
Aralarında TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, MÜSİAD'ın da bulunduğu 25 kuruluş bir araya gelerek festivallerin yasaklanmasını talep eden bir bildiri yayımladı.Balıkesir Sivil Toplum Platformu imzasıyla yayımlanan bildiride, festivallerin...

Aralarında TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, MÜSİAD'ın da bulunduğu 25 kuruluş bir araya gelerek festivallerin yasaklanmasını talep eden bir bildiri yayımladı.

Balıkesir Sivil Toplum Platformu imzasıyla yayımlanan bildiride, festivallerin çoğu zaman amacı dışına çıkarak gençleri gayri ahlaki haram ilişkilere, sarhoş edici içki ve madde kullanımına, isyan ve başkaldırıya yönlendirdiği savunuldu.

İktidara yakınlığıyla bilinen kuruluşların imza attığı bildiri, son zamanlarda iptal edilen birçok konser ve festivali akla getirdi.

Söz konusu bildiride şu ifadelere yer verildi:

"FESTİVALLERDE YAPILAN YANLIŞLARA "DUR" DİYELİM!

İlimiz başta olmak üzere diğer bölgelerde de çeşitli festivaller planlanıyor ve ilan ediliyor.

"Türkiye Yüzyılına zarar veriyor"

Son derece üzülerek görüyoruz ki bu festivaller çoğu zaman amacı dışına çıkarak gençlerimizi gayri ahlaki haram ilişkilere, sarhoş edici içki ve madde kullanımına, isyan ve başkaldırıya yönlendirmektedir. Halbuki dünyaya Işık tutacak olan bu gençliğin madde bağımlısı haline getirilip köreltilmesi Türkiye Yüzyılına zarar vermektedir.

Ülkemizin deprem sonrası acısının hâlâ taze olduğu, ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu zorlu günlerde, bu gibi faaliyetlere son verilmelidir.

"Kontrollü bir şekilde kültürel faaliyet"

Gençlerimizin helal yoldan kontrollü bir şekilde kültürel faaliyet ve eğlence etkinliklerinde bulunmaları yerine böyle başıboş ve sınır tanımaz kutlama şekillerinin teşvik edilmesini doğru bulmuyoruz.

Bu gibi festivallerin iptal edilmesini talep ediyoruz.

"Kız - erkek bölümünün ayrılmasını talep ediyoruz"

Yapılan her türlü etkinlikte de kız - erkek bölümünün ayrılması, alkollü içki ve madde kullanımının önüne olabildiğince geçilmesi ve denetlenmesi, gençlerin ahlakını bozucu davranışların engellenmesi şeklindeki adımların bir an evvel atılmasını talep ediyoruz.

BALIKESİR SİVİL TOPLUM PLATFORMU"