Türkan Elçi, Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti: Suçların sümen altı edilmediği bir adli yıl temennisiyle

Türkan Elçi, Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti: Suçların sümen altı edilmediği bir adli yıl temennisiyle
Gazete Pencere Haber MerkeziCHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Dünya Barış günü nedeniyle, adalet arayışını Şanlıurfa’dan Ankara’ya taşıyan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.Öldürülen iki oğlu ve eşi, tutuklu bulunan...

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Dünya Barış günü nedeniyle, adalet arayışını Şanlıurfa’dan Ankara’ya taşıyan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Öldürülen iki oğlu ve eşi, tutuklu bulunan oğlu için adalet nöbetini Adalet Bakanlığı önüne taşıyan Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden Türkan Elçi, “Acının rengi, etnik kökeni, milliyeti, siyasi fikri yoktur” dedi.

“Acıda ortaklaşmadıkça, toplumsal uzlaşıyı, toplumsal barışı tesis etmek imkansızdır” diyen Türkan Elçi, “1 Eylül yeni bir adil yıla da adım attığımız biz adalet arayanlar için önemli bir tarihtir. Suçların sümen altı edilmediği, katillerin cezasızlık zırhının arkasına saklanmadığı, tarafsız, objektif, vicdanlı yargıçların görev alacağı bir adli yıl temennisiyle” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018’deki seçim çalışmaları sırasında AKP milletvekili İbrahim Yıldız’ın yakınlarının saldırısına uğrayan Şenyaşar ailesinden üç kişi hayatını kaybetmişti.

Anne Emine Şenyaşar, saldırıda iki oğlunu ve kocasını kaybetmişti.

Adaletin yerini bulması için Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbetine başlayan Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar’ın milletvekili seçilmesinin ardından Ankara’ya, Adalet Bakanlığı önüne taşıdı.