Turkcell, "Hediye" diyerek yaşlılara akıllı saat sattı iddiası

Turkcell, "Hediye" diyerek yaşlılara akıllı saat sattı iddiası
İletişim Operatörü Turkcell'in yaşlılara "hediye" diyerek akıllı saat sattığı ve saatin parasını faturaya yansıttığı öne sürüldü. İddianın sahibi Nörolojist Sevda Sarıkaya. Sarıkaya Twitter'dan yaptığı bir açıklamada...

İletişim Operatörü Turkcell'in yaşlılara "hediye" diyerek akıllı saat sattığı ve saatin parasını faturaya yansıttığı öne sürüldü.

İddianın sahibi Nörolojist Sevda Sarıkaya. Sarıkaya Twitter'dan yaptığı bir açıklamada 80 yaşındaki kayınvalidesine "hediye" adı altında akıllı saat verildiğini ve parasının daha sonra faturaya yansıtıldığını belirtti.

"Yaşlıları dolandırmayı bırakın"

Sarıkaya paylaşımında "Sevgili Turkcell yaşlı insanlara doğru dürüst açıklama yapmadan kandırarak akıllı saat satan şubelerinizin aleni dolandırıcılık yaptığının farkında mısınız? 80 yaşındaki kayınvalidem telefonu bozulup yeni telefon almaya gidince “bu da bedava hediyesi” diye saat vermişler. Fatura 1500 görünce panikle beni aradı. Kim bilir günde kaç yaşlı insana yapıyorsunuz bunu. Yaşlıları dolandırmayı bırakın! Aldığının ne olduğunun bile farkında değil. Kızım hediye diye verdiler ben nasıl kullanacağım bu ne diyor Faturayı görünce şok olmuş. Hakikaten büyük ayıp yaptığınız. Ananızı-babanızı koruyun bu tür durumlardan." dedi.

"Ne hikayeler var inanamazsınız"

Sarıkaya daha sonra birçok takipçisinin de benzer durumu yaşadığına dair kendisine mesaj atıldığını vurgulayarak 2. bir paylaşım daha yaptı. Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

"Demans hasta yakınlarımdan bu konuda yüzlerce mesaj aldım. Birçok hastaya/hasta olmayan yaşlı birçok insana da bunu yapmışlar. Ne hikayeler var inanamazsınız."

"Bu işe bir el atın"

Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına seslenen Sarkaya "Lütfen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yaşlılarımızı korumak adına bu işe bir el atın" çağrısında bulundu.

Sarıkaya "Turkcell görmezden gelmeye devam ediyor. Sevgili avukat dostlarım bu konuda hasta ve yaşlılarımızı korumak adına ne yapabiliriz. Ben buradan duyuru ile Turkcell mağdurlarını toplayabilirim. Lütfen bir şeyler yapalım." dedi.