Türkiye Petrolleri'ne operasyon: Yöneticiler tutuklandı, patron hakkında gözaltı kararı

Türkiye Petrolleri'ne operasyon: Yöneticiler tutuklandı, patron hakkında gözaltı kararı
EPDK bildirimlerinde fark tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada, STAR Rafineri’ye hizmet veren TP Petrol Dağıtım AŞ’nin Hatay ve Antalya’daki depolarında yaklaşık 1 milyar TL değerinde akaryakıtın eksik olduğu belirlendi. Üç yönetici tutuklandı

STAR Rafineri'nin 22-24 Ekim'de EPDK'ye bildirdiği Hatay Dörtyol ve Antalya tesislerindeki rakamlar ile rafineriye depo hizmeti veren Türkiye Petrolleri'nin (TP Petrol Dağıtım AŞ) bildirdiği rakamlar arasında uyumsuzluk çıkınca soruşturma başlatıldı.

1 milyar TL'lik akaryakıt eksik

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan incelemede, firmanın Antalya'daki deposunda piyasa değeri güncel fiyatlarla 232 milyon 256 bin lira olan 4 bin 9 ton, Hatay Dörtyol'daki deposunda ise piyasa değeri 820 milyon 561 bin lira olan 14 bin 467 ton akaryakıtın eksik olduğu belirlendi.

Müdürler tutuklandı

Tespit üzerine düzenlenen operasyonda TP Petrol Dağıtım AŞ'nin genel müdürü M.B, eski genel müdürü Ç.D, ikmal müdürü H.G. ve tesis müdürü O.E.C. Antalya'da gözaltına alındı.

İstanbul'da gözaltına alınan Ş.Z, Ş.H.Z. F.B. ve S.U. ile Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınan H.G.K. ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Gözaltı kararı verilen TP Petrol Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İ.Z. ve aynı şirkette üst düzey yönetici olan A.Ç.Y'nin yurt dışında oldukları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan eski genel müdür Ç.D. savcılıktan serbest bırakılırken, genel müdür M.B, ikmal müdürü H.G. ve tesis müdürü O.E.C. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar