Tutuklu Milletvekili Can Atalay, üyesi olduğu TBMM İnsan Haklarını İnceme Komisyonu’nu Silivri'ye davet etti

Tutuklu Milletvekili Can Atalay, üyesi olduğu TBMM İnsan Haklarını İnceme Komisyonu’nu Silivri'ye davet etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Okan Konuralp; Gezi tutuklularından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, iş insanı Osman Kavala, mimar Mücella Yapıcı ile gazeteci ve yapımcı Çiğdem Mater’i,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Okan Konuralp; Gezi tutuklularından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, iş insanı Osman Kavala, mimar Mücella Yapıcı ile gazeteci ve yapımcı Çiğdem Mater’i, Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti.

Konuralp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Umutvar olun, enseyi karartmayın"

“TİP Milletvekili- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Can Atalay ve Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater’i ziyaret ettim. Herkese selamları var; ‘umutvar olma ve enseyi karartmama’ çağrısı yaptılar.

"Komisyonun eksik üyeyle toplanmayı kabul etmeyeceğini umuyorum"

Sayın Atalay, TBMM Genel Kurulu’nda oy birliğiyle üyeliğine seçildiği İnsan Haklarını İnceme Komisyonu’nu, ilk toplantısını yapmak üzere Marmara (Silivri) Cezaevi’ne de davet etti; komisyonun eksik bir üyeyle toplanmayı kabul etmeyeceğini umduğunu vurguladı.

"Atalay’ın tahliyesi hukuki ve vicdani bir zorunluluktur"

Biz de çağrımızı yineliyoruz; Sayın Atalay’ın tahliyesi hukuki ve vicdani bir zorunluluktur. Atalay, sadece hak edilmiş bir seçim başarısının sonucu olarak değil; Gezi tutuklularının ve diğer tüm hak mağdurlarının da temsilcisi olarak TBMM’deki yerini almalıdır. Saygılarımla…”