Tuzla Piyale Okulu'ndan çarpıcı video: Nurcular'dan teğmenlere çağrı

Tuzla Piyale Okulu'ndan çarpıcı video: Nurcular'dan teğmenlere çağrı
Tuzla'da yakasına Atatürk fotoğrafı takmayanlar nedeniyle teğmenler arasında yaşanan gerilimin aslında buz dağının görünen yüzü olduğu ortaya çıktı.10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre görüntülerde yakasına fotoğraf...

Tuzla'da yakasına Atatürk fotoğrafı takmayanlar nedeniyle teğmenler arasında yaşanan gerilimin aslında buz dağının görünen yüzü olduğu ortaya çıktı.

10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre görüntülerde yakasına fotoğraf takmayan teğmenlerin alt devrelerini Nurcular'a ait bir cemaate çağırdığı ''derslere katılın'' tavsiyesinde bulunduğu bu sayede Harbiye'nin atmosferinden kurtulabileceklerini söylediği görülüyor.

Teğmenler henüz Kara Harp Okulu'ndayken 22 Nisan 2022'de kayda alınan videoda yer alan konuşma şöyle:

“F.A. benimle sohbet etmek çağırdı, müsait olmadığımı söyledim. Ardından okula geldi. Gittiği yerden bahsetti. Rahat ettiklerini ve huzurlu olduğunu söyledi. Harp Okulu’nun tarzından arındıklarını söyledi.” Teğmenlerin “Gittikleri yer neresi” sorusuna ise alt devre “Derslerin işlendiği yer komutanım. Medrese tarzı yerler. Ev tarzında sohbet ettikleri yerler. Ardından Atatürk’e konu geldi. Ben ona Atatürk’ün okulda okuduğunu söyledim, Atatürk’ü neden sevmediğini sordum. Sevdiğini ama orası ona kendisini huzurlu hissettirdiği için gittiğini söyledi. Peygamberi sevmeyenler olduğunu söyledi. Aramızda bir tartışma oldu. Zorunluluk ve vefa konusunu açtı” diye yanıt verdi. “Sana bir vasıtasıyla mı ulaştılar” sorusuna “evet” yanıtını veren alt devre topluluğun adı sorulduğunda “Nurcular komutanım” dedi.

‘Hubb-i fillah’ grubu kurmuşlar

10Haber'de “Teğmenlerin kavgasında cemaat yapılanması izi” başlıklı haberde yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlere tepki gösteren teğmenlerin bu grubu geçen yıl Kara Harp Okulu’nda görevli komutanlara bildirdiğini duyurdu. Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin “Allahü teâlâ için sevmek” anlamına gelen Hubb-i fillah’ adlı WhatsApp grubu kurduğu, bu grup üzerinden yapılan yazışmalarda haftasonları bir eve gittikleri, bir ağabeyden kitap aldıkları ve bir “dava”dan bahsettikleri bilgisi paylaşıldı.

İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım'da skandal bir olay yaşandı.

Atatürk rozeti takmayı reddeden ve yırtıp atan bir teğmen ve o teğmene tepki gösteren başka bir teğmen arasında kavga çıktığı iddia edildi.

Olaya ilişkin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve 'toplu iğnem yok onun için takamadım' gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir."

Ne olmuştu?

13 Kasım’da bazı teğmenler yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin kaldığı 405 numaralı koğuşun kapısına Atatürk posteri astı. Atatürk posterine tepki gösteren teğmenlerle poster asan teğmenler arasında arbede yaşandı. Arbededen sonra 10 Kasım’da yakasına Atatürk posteri takmayan Piyade Teğmen A.A. Tuzla Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu almak istedi. Hastanede darp izine rastlanmadığı raporu verilince Tuzla Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu. Bu gelişmeler üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı idari soruşturma başlattı. Disiplin Soruşturma Heyeti’nin 5 Aralık’ta hazırladığı raporla yakasına Atatürk fotoğrafı takmayanlara tepki gösteren dört teğmenin ihracı istendi. Disiplin Soruşturma Heyeti 405 numaralı koğuşta kalan üç teğmenin de ihracını talep etti.