Tuzla’daki skandal üzerine TSK ne yapacak? Sarıklı Amiral hadisesi Tuzla’daki skandala ilişkin fikir verir mi

Tuzla’daki skandal üzerine TSK ne yapacak? Sarıklı Amiral hadisesi Tuzla’daki skandala ilişkin fikir verir mi
Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da yaşanan fotoğraf skandalına ilişkin açıklama yaptı, “Ordunun temeli disiplindir” dedi, disipline aykırı hareket ettiği belirlenen personel ile ilgili hem adli...

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da yaşanan fotoğraf skandalına ilişkin açıklama yaptı, “Ordunun temeli disiplindir” dedi, disipline aykırı hareket ettiği belirlenen personel ile ilgili hem adli hem de idari soruşturma açıldığını duyurdu.

Açıklamada, Atatürk fotoğrafı takmayan personelin yanı sıra o personele müdahale edenlerin de disipline aykırı hareket ettiğine ilişkin ifadeler şu şekilde yer aldı:

İgili mevzuat çerçevesinde millî anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda günün anlam ve önemine uygun şekilde davranmak disiplinin bir gereğidir. Mevzuata uygun davranmamak nasıl disiplinsizlik ise buna karşı görev, yetki ve sorumluluğu dışında suç teşkil edecek nitelikte müdahale etmek ya da davranışta bulunmak da disiplinsizliktir.

Bu açıklama soruşturmanın sonucunda tarikatlara karşı olan teğmenlerin de ceza alma riski ile karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. Bu sonucu tahmin edebilmek için biraz geriye gitmek ve “Sarıklı Amiral” tartışmalarını hatırlamak gerekiyor.

Sarıklı amiralin haberi 25 Mart 2021’de Veryansın sitesinde yayınlandı. MSB uzun süre sessiz kaldı. Ta ki Cumhurbaşkanı 5 Nisan 2021’de konuşana kadar. Sonrasında hakkında disiplin soruşturması başladı. Ancak sonuçlandırılmadan emekli edildi.

Emeklilikten sonra, Pakistan’a yapılan 2. MİLGEM gemisinin denize indiriliş töreninde görüldü. Devlete iş yapan özel bir firma ile çalıştığı ortaya çıktı. O törende resmi görevli gibi itibar gördüğü gözlendi.

Nurcu sarıklı amiral, emekli edilip yoluna devam ederken, Atatürkçü-FETÖ karşıtı Yarbay F.K., onu deşifre ettiği iddiasıyla cezalandırıldı. Açığa alındı hakkında soruşturma açıldı.

Tarikatların, cemaatlerin ordu üzerindeki etkisinin getirdiği felaketi Türkiye 15 Temmuz’da canlı canlı yaşadı. FETÖ kalkışmasından sonra da akılların başlara gelmediği, tarikatların festivallerin iptali için alana çıkmaları ve hükümetin bu talepleri bir bir yerine getirmesiyle anlaşıldı. Ardından okullarda tarikatlarla işbirliğini açık açık savunan Milli Eğitim Bakanı’nın açıklaması geldi. Ve eğitimde tarikat tartışması bitmeden şimdi de kışladaki yapılanma, kayıtlarla ifadelerle gözler önüne seriliyor. Milli Savunma Bakanlığı ise ordu içinde tarikat etkinliğinin yarattığı tehlikeyi hızla bertaraf edeceğine ilişkin garanti vermek yerine tarikatçı askerlerle, bu yapılanmaya karşı çıkan askerleri aynı kefede yargılayan bir açıklama yaparak kaygıları artırıyor.