Ülke o hale geldi ki %53 gitmek istiyor

Ülke o hale geldi ki %53 gitmek istiyor
Türkiye’de son dönemde dolar ve avro karşısında hızla değer kaybeden Türk Lirası (TL) ve artan pasaport masrafları vatandaşların yurt dışına çıkma planlarını olumsuz etkiliyor. Ancak buna rağmen yaşam kalitesinin düşmesi...

Türkiye’de son dönemde dolar ve avro karşısında hızla değer kaybeden Türk Lirası (TL) ve artan pasaport masrafları vatandaşların yurt dışına çıkma planlarını olumsuz etkiliyor. Ancak buna rağmen yaşam kalitesinin düşmesi ve politik ortam nedeniyle yurt dışına gidişlerde artış olduğu görülüyor. Özellikle gençler arasında bu yaygın.

MetroPOLL Araştırma’nın ocak ayı anketine katılanların yüzde 53’ü, yurt dışında yaşamak veya okumak isterken, yüzde 45’lik kesim bunu istemiyor. Ankete göre yurt dışına gitmek isteyenlerde en düşük oran AK Parti seçmeninde ortaya çıktı, yüzde 21,4’ü yurt dışına gitmek isterken, yüzde 77,4’ü “Hayır istemem” dedi.

Yurt dışına en çok gitmek isteyen parti seçmeni ise HDP oldu. HDP’ye oy verenlerin yüzde 82,3’ü yurt dışına gitmek isterken, yüzde 15’i “Hayır istemem” dedi. ‘Yurtdışına gitmek ister misiniz’ sorusuna diğer parti seçmenlerin verdiği cevaplar şöyle oldu:
▶ CHP: Yüzde 76,1, ‘Evet isterim’, yüzde 21,4’ü ‘Hayır istemem’
▶ İYİ Parti: Yüzde 57,1 ‘Evet isterim’, yüzde 41,1’i ‘Hayır istemem’
▶ MHP: Yüzde 29,7 ‘Evet isterim’, yüzde 67,6’sı ‘Hayır istemem’
▶ DEVA: Yüzde 62,5 ‘Evet isterim’, yüzde 34,4 ‘Hayır istemem’

ARTIK TÜRKİYE’DE YAŞAMAYACAKLAR İDDİASI

Anketin paylaşıldığı gün oyuncu çift Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in İngiltere’ye taşınma kararı aldığı iddiası dikkat çekti. SnobMagazin’in haberine göre, çiftin Londra’dan bir ev satın aldığı öğrenildi. İkilinin projeleri olmadığı dönemde üç çocuğuyla birlikte Londra’da yaşayacağı iddia edildi.