Uluslararası Af Örgütü, 24 Türkiye çalışanından 8'ini işten çıkardı

Uluslararası Af Örgütü, 24 Türkiye çalışanından 8'ini işten çıkardı
7 Haziran'da DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası ile oturduğu toplu iş sözleşmesi masasından kalkan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, bugün 24 Türkiye çalışanından 8'ini işten çıkardı. Gazete Duvar'dan Ferhat...

7 Haziran'da DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası ile oturduğu toplu iş sözleşmesi masasından kalkan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, bugün 24 Türkiye çalışanından 8'ini işten çıkardı. 

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, insan hakları için küresel mücadele yürüten Uluslararası Af Örgütü, Sosyal-İş Sendikası ile yaptığı görüşmeler sonrasında 7 Haziran'da "bütçe yetersizliği" gerekçesiyle masadan kalktı. Sosyal-İş Sendikası'nın bu süreçteki görüşme taleplerine de olumlu yanıt vermeyen Af Örgütü, bugün "küçülme" gerekçesiyle departman yöneticilerinin tümünü işten çıkardı.

Sekiz kişiden oluşan kampanya ekibi ise üç kişiye düşürüldü. Buna göre Af Örgütü, 24 çalışanından sekizini çıkardı. Çalışanların bir kısmı yıllık izindeyken işten çıkarıldığını öğrendi.

Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Celal Uyar, üyelerle görüşeceklerini ve durumu değerlendireceklerini söyledi. 7 Haziran'da yapılan görüşmelerde bir müzakere süreci işletilmediğini belirten Uyar, ''Demek ki işçi çıkarmanın ön hazırlığıydı'' ifadelerini kullandı.