Ümit Dikbayır’ın suç duyurusuna konu olan ses kaydı ortaya çıktı

Ümit Dikbayır’ın suç duyurusuna konu olan ses kaydı ortaya çıktı
İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Esma Bekar, Ahmet Uçak ve Selçuk Kılıçaslan hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu görevlisine karşı görevini yapmasını...

İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Esma Bekar, Ahmet Uçak ve Selçuk Kılıçaslan hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdit kullanma, şantaja teşebbüs” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dikbayır'ın iddialarında dair ses kaydı ortaya çıktı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, Dikbayır’ın bir süredir başdanışmanı olan Enes Gök’ün özel kalem müdürü Esma Bekar’ın talimatıyla Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak ve İYİ Parti Sakarya Eski İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan tarafından görüşmeye çağrıldığı, bu görüşmenin Gök tarafından korkuyla kayıt altına aldığı belirtildi.

Görüşmede, Gök’ten Dikbayır hakkında özel hayat ve iş ilişkilerine ilişkin mahrem bilgi ve belgeler temin etmesi, sesli ve görüntülü kayıtlar tutması istendiği belirtildi. Ayrıca Dikbayır’ın takibi için dinleme ve takip cihazları da verileceği söylendiği iddia edildi. İddiaya göre görüşmede Dikbayır’ın zaten genel merkez tarafından takip ettirildiği de belirtildi.

Ses kaydı ortaya çıktı

Sosyal medyada yer alan ses kayıtları Dikbayır'ı doğruladı.