Ümit Özdağ AKP yöneticilerinin ismini verdi: Yanardağ tutuklandıysa bunlar da tutuklansın

Ümit Özdağ AKP yöneticilerinin ismini verdi: Yanardağ tutuklandıysa bunlar da tutuklansın
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gazeteci Merdan Yanardağ'ın Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları gerekçe gösterilerek "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, bazı AKP yöneticilerinin...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gazeteci Merdan Yanardağ'ın Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları gerekçe gösterilerek "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, bazı AKP yöneticilerinin Öcalan hakkındaki açıklamalarını paylaşarak "Aynı suça aynı ceza" dedi.

"Zafer Partisi ideolojik köşeli partidir" diyen Özdağ, Merdan Yanardağ'ın ifadelerine katılmadığını ancak bu durumda AKP'li yöneticilerin yüzde 95'inin gözaltına alınması gerektiğini söyledi.

"Öcalan ile Anayasa yazan AK Parti"

Ümit Özdağ, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yanardağ’ın bir kelimesine dahi katılmıyorum. Ancak İmralı’da Öcalan ile anayasa yazan AK Parti’nin Yanardağ’ı gözaltına alması için önce AK Parti yöneticilerinin yüzde 95’ini gözaltına alması gerek. Zafer Partisi ideolojik köşeli partidir."

İsim de verdi

Kast ettiği isimleri de açıkça yazan Özdağ; aralarında Yiğit Bulut, Beşir Atalay, Bülent Arınç'ın da olduğu yöneticilerin Abdullah Öcalan hakkında daha önce söyledikleri ifadeleri paylaştı.

Özdağ'ın paylaşımı şöyle:

Merdan Yanardağ tutuklanmış. Hiç itirazım olmaz. Aşağıdaki AK Parti yöneticilerinin de tutuklanması kaydı ile. ⁦Aynı suça aynı ceza.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANI YİĞİT BULUT "Öcalan Ortadoğu'da Türkiye'nin önünü açıyor."

AKP MKYK ÜYESİ YASİN AKTAY; "Öcalan, dünyanın geleceğini iyi okuyup Kürtlerin, PKK'nın, kendi tabanının önüne yeni bir hedef koymuştur."

ERDOĞAN'IN DANIŞMANI YALÇIN AKDOĞAN: "Öcalan'ın süreci diğerlerinden daha doğru okuduğunu düşünüyorum... Olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi vardır."

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY:" 'Beğenin ya da beğenmeyin, Öcalan Kürtlerin lideri. Bir mekanizma oluşturduk. MİT Öcalan'la görüşüyor."

AKP MV. ORHAN MİROĞLU; PKK terörist bir örgüt değildir. PKK, bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir

AKP MV. MEHMET METİNER: "Öcalan İmralı'da çok anlamlı, çok değerli şeyler söylüyor. Türkiye'nin demokratikleşmesine de katkı sunabilecek çok anlamlı şeyler söylüyor."

BÜLENT ARINC: "SAYIN ÖCALAN DEMEYİ VE PKK BAYRAĞI AÇMAYI, SUÇ OLMAKTAN BİZ (AKP) ÇIKARDIK."