Uyuşturucu baronu Çetinkaya, ATK raporu ile serbest mi kalacaktı?

Uyuşturucu baronu Çetinkaya, ATK raporu ile serbest mi kalacaktı?
Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya geçtiğimiz Nisan ayında yakalanmıştı. İddialara göre Çetinkaya ATK'den "cezaevinde kalamaz" raporu alarak Türkiye'de serbest kalabilecekti. Ancak bu girişimin önüne geçildi.'Felçli' lakaplı...

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya geçtiğimiz Nisan ayında yakalanmıştı. İddialara göre Çetinkaya ATK'den "cezaevinde kalamaz" raporu alarak Türkiye'de serbest kalabilecekti. Ancak bu girişimin önüne geçildi.

'Felçli' lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın adamları Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyürek ile temasa geçti. Çetinkaya'nın tahliye edilmesi için girişimde bulundular. İddiaya göre; Çetinkaya tarafı tahliye için milyon dolarlık bir teklif hazırladı. Ancak bu hazırlık istihbarata takıldı. 

Daha önce Avrupa'da yaşadığı bilinen ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Çetinkaya ile suç örgütü üyesi 5 kişi 12 Nisan 2023 tarihinde Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonla alındı. Halk TV'den Seyhan Avşar'ın aktardıklarına göre Urfi Çetinkaya'nın adamları Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyürek ile temasa geçmek için kolları sıvadılar.

Bu isimler Çetinkaya'nın hastalığı nedeniyle Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi, oradan alınacak cezaevinde kalamaz raporunun ardından Çetinkaya'nın tahliyesinin sağlanmasını için bu isimlerle temasa geçti. Bu durum istihbarat raporlarına yansıdı. Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, Gürlek ile konuşarak uyarıda bulundu. Çetinkaya'nın tahliyesinin büyük bir krize neden olacağı aktarıldı.

Gürlek, iddialar için “Emniyet genel müdürlüğü bir şeyler duyuyor. Tabii bizlere bu durum iletildi. Bizde duruma müdahale ettik. ATK Başkanını arayıp, ‘aman’ dedik” dedi. ATK Başkanı ise olaya ilişkin, “Urfi Çetinkaya’nın raporu henüz tamamlanmadı. Ortada verilen bir tahliye kararı yok. Yargı süreci de devam ediyor” dedi.