Uzmandan “Delta kadar öldürücü, Omicron kadar bulaşıcı” uyarısı

Uzmandan “Delta kadar öldürücü, Omicron kadar bulaşıcı” uyarısı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Fransa başta olmak üzere Avrupa Birliği’nde yeni bildirimlerin söz konusu olduğuna dikkati çekerek ‘Deltamicron’ varyantına karşı uyardı: Delta kadar öldürücü, Omicron kadar bulaşıcı.“Bu...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Fransa başta olmak üzere Avrupa Birliği’nde yeni bildirimlerin söz konusu olduğuna dikkati çekerek ‘Deltamicron’ varyantına karşı uyardı: Delta kadar öldürücü, Omicron kadar bulaşıcı.

“Bu Omicron’un Delta ile kombinasyonu gibi bir kavram söz konusu” diyen Şener, “Salgın bizim gibi ülkeler ve dünyanın geneli için ciddi bir tehdit olmaktan çıkmış değildir” diye konuştu. Delta ve Omicron’un birleşiminin yeni bir varyant olup olmadığı ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nün çalışmaya devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Şener, şunları söyledi:
“Yeni varyantlar sessiz sedasız başlıyor ama Türkiye’ye de gelebileceğini düşünüyorum. Dünya Sağlık Örgütü bu varyantları ya da değişik kombinasyonları izleme aldı. Tahmini olgu sayılarında bir artış ya da kümelenme olursa; yeniden ‘Deltamicron’ ya da Delta ile Omicron’un karmaşık varyantı adıyla yeni bir varyant söz konusu olabilir.”