Vaka sayısı yükseliyor

Vaka sayısı yükseliyor
Son 24 saat rakamlarına göre Türkiye’de 14 kişi daha öldü, 1459 yeni vaka tespit edildiTürkiye’de korona virüsü nedeniyle 14 kişi daha öldü ve 1459 kişi yeni vaka belirlendi. Yeni vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Sağlık...

Son 24 saat rakamlarına göre Türkiye’de 14 kişi daha öldü, 1459 yeni vaka tespit edildi

Türkiye’de korona virüsü nedeniyle 14 kişi daha öldü ve 1459 kişi yeni vaka belirlendi. Yeni vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından “Vaka sayısındaki artış, tedbirlere uymayanları uyarıyor” dedi.
Türkiye’de korona virüsü (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 14 kişi artarak 4 bin 792’ye yükseldi. 1459 yeni vakayla birlikte toplam vaka sayısı 176 bin 677’e çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter hesabından açıkladığı bilgilere göre, hastalardan 684’ü yoğun bakımda tedavi görürken entübe (solunum cihazına bağlı) hasta sayısı 284 oldu. Yoğun Bakımdaki hasta sayısı bir önceki güne değişmedi ama entübe hasta sayısı iki arttı.
Son tabloda iyileşen sayısı da vaka sayısının altında kaldı. 24 saatte iyileşen hasta sayısı 985.
Son 24 saatte 45 bin 92 test yapıldı ve toplam test sayısı 2 milyon 586 bin 995’e yükseldi.
Gelişmeleri değerlendiren Fahrettin Koca, “Vaka sayısındaki artış, tedbirlere uymayanları uyarıyor. Giderek, hepimizi” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek son gün tablosunu değerlendirirken endişeye gerek yok dedi ama aynı zamanda da uyardı. Tükek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vaka sayısı yani PCR pozitif kişi sayısı artar, hastanede yatan hasta sayısı artmaz ise ki şu an durum biraz böyle, hastalık influenza benzeri bir hastalığa dönüyor diyebiliriz. Ancak yaşlılarımız sahaya yeni çıkıyor, bu durumu değiştirebilir. Seyrin böyle devam etmesi kötü değil” ifadesini kullandı.