Vali, içkili mekanlara yasak koydu; işletmeler tek tek kapanıyor: 'Manevi atmosfer' zarar görüyormuş

Vali, içkili mekanlara yasak koydu; işletmeler tek tek kapanıyor: 'Manevi atmosfer' zarar görüyormuş
Amasya’da son dönemlerde içkili turizm işletmeleri birer birer kepenkleri kapatmaya başladı. Turizmciler, Vali Yılmaz Doruk’un içkili işletmelere karşı tutumuna tepki göstererek, turizmin yok olma sürecine girdiğini belirtiyor.

Amasya'da turizmciler son yıllarda içki ruhsatı alamamaktan ve içkili işletmelerin bir bir kapanmasından şikayet ediyor.

Turizmciler Amasya Valisi Yılmaz Doruk'un tutumunu eleştirirken, geçtiğimiz hafta TÜGVA, İHH, Ensar Vakfı gibi iktidara yakın dernek ve vakıfların da aralarında bulunduğu Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖKBİR) yaptığı açıklamayla içkili işletmelerin kapatılmasını istedi. Açıklamada, içkili mekanların "Amasya'nın manevi atmosferine zarar verdiği" savunuldu.

Tekel bayiler ruhsat alamıyor

Artı Gerçek'ten Mehmet Menekşe'nin haberine göre; Kentte son yıllarda birçok tekel bayii ruhsat alamazken, içkili hizmet veren Grand Pasha, Strabon Bar gibi turistik tesislerin ruhsatları iptal edildi. Yalıboyu’nda bulunan Avukatlar Evi'ne de içki ruhsatı verilmedi. Bunun son örneği de 70 yıldır hizmet veren, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Ali Kaya Restoran oldu. Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Ali Kaya Restoran’ın kira sözleşmesi 13 Nisan'da doldu. Valilik, içkili bir restoran olan Ali Kaya Restoran'ın sözleşmesini yenilemedi. İşletmenin talebi doğrultusunda sözleşme 120 gün uzatıldı. Sürenin 13 Ağustosta dolmasının ardından restorana tahliye yazısı gönderildi.

"Vali bey içkili restoran istemiyor"

Amasya Valisi Yılmaz Doruk'un içkili işletmelere karşı tutumunu eleştiren Keleş, "Vali Beyin içkili işletmelere karşı tutumu belli. İçkili restoran, otel istemiyor. Bence Vali Beyin esas amacı içkiyi kaldırmak ve burayı gastronomi mutfağı yapıp Amasya yöresine ait yemekler yapmak. Kafe tarzında işletmek istiyor" diye konuştu.

"İçkili yerleri kapatmak bir yaşam tarzına karşı olmaktır"

Bu karadan dönülmesini isteyen Keleş, "Amasya'da şu anda lokanta sektöründeki işletmelerde çalışanlar Ali Kaya’dan yetişmiştir. Amasya’ya gelen yabancı turistlerin yüzde 80'i buraya gelir, Amasya manzarası izleyerek yemeğini yer, içkisini içer. Burası turizm şehri ve içkiye karşı olmak, bu tür yerlerin kapısına kilit vurmak bu şehre zarar verir. Sırf içki karşıtlığı ile hareket edip, buraların kapatılması, bir yaşam tarzına da karşı olmaktır. Amasya adına bu tür işletmelere sahip çıkılması, korunması gerekiyor. Bir an önce bu tahliye ve kapatma kararının tekrar değerlendirilip, bu karardan dönülmesini istiyoruz. Amasya kamuoyu da bunu istiyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar