Van Valisi: Bulaş sokakta değil evde oluyor

Van Valisi: Bulaş sokakta değil evde oluyor
Koronavirüs günlerinde Van’dan çok sayıda karantina haberi geldi. Ardından açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez “Van’da ‘bulaş’ sokakta değil, evde oluyor. Çekirdek ailelerde en az 15-20 kardeş var. Bir de çoluk...

Koronavirüs günlerinde Van’dan çok sayıda karantina haberi geldi. Ardından açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez “Van’da ‘bulaş’ sokakta değil, evde oluyor. Çekirdek ailelerde en az 15-20 kardeş var. Bir de çoluk çocuk bir araya gelince insan sayısı 3-4 katına çıkıyor. Biri pozitifse, tüm aileye yayılıyor” dedi.
Şu ana kadar 480 vaka tespit edilen Van’da, enfekte olanların yarısından çoğunun cenazeler sonrası yapılan taziye ziyaretlerinden virüsü kaptığı anlaşıldı. Bugüne kadar 66 bin kişinin karantinaya alındığı ilde, halihazırda 18 bin kişi karantina altında. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’le konuşan Hürriyet’ten Toygun Atilla, ilden gelen çeşitli haberleri sordu.
3 MUHTARA SORUŞTURMA
Valiliğin ilginç bulduğu haberleri duyurmaya başladığını söyleyen Bilmez, şehir dışından gelenleri ve vakaları bildirmediği için üç muhtar hakkında soruşturma başlatıldığını ve bir vatandaşın İstanbul’dan gelen yeğeninin bulunduğu otobüsü ihbar etmesi sonucu otobüste 7 vaka tespit edildiğini aktardı.