VAR Hakemi boşanma aşamasında olduğu eşi Leyla Ceylan’dan iddia: 3 hakem FIFA’ya eski tarihli sahte rapor sundu

VAR Hakemi boşanma aşamasında olduğu eşi Leyla Ceylan’dan iddia: 3 hakem FIFA’ya eski tarihli sahte rapor sundu
VAR Hakemi Hakan Ceylan’ın boşanma davası açtığı eşi Leyla Ceylan, çarpıcı iddialar ortaya attı. Leyla Ceylan, Hakan Ceylan ve iki hakemin FIFA’ya eski tarihli sahte rapor sunduklarını öne sürdü.“İzmir çetesi” isimlerini...
VAR Hakemi Hakan Ceylan’ın boşanma davası açtığı eşi Leyla Ceylan, çarpıcı iddialar ortaya attı. Leyla Ceylan, Hakan Ceylan ve iki hakemin FIFA’ya eski tarihli sahte rapor sunduklarını öne sürdü.

“İzmir çetesi” isimlerini verdi

Yeni Asır gazetesi haberine göre Ceylan, FIFA listesine yazdırılan üç ismin istenilen sağlık kurulu raporunu zamanında almadığını öne sürerek, “Bu Hakemler arasında Hakan Ceylan da var. Bütün hakemlerin atamasını yapan, Ali Koç’un ‘İzmirli bir grup var, terör estiriyorlar’ dediği grupta Tolga Özkalfa var” dedi.

“Eski tarihli rapor alıyorlar”

Leyla Ceylan, eşinin sağlık raporu konusunda daha sonra Tolga Özkalfa ve Alper Ulusoy ile konuştuğunu belirterek, “Ulusoy da VAR hakemlerinin en kıdemlisi. İkinci sırada da eşim Hakan geliyor. Hakan diyor ki; ‘Alper bizi FIFA yapacaklar.’ O da ‘Sağlık raporu şeyimizi kaçırdık’ diyor. Hakan da, ‘Sen sus’ diyor. Bunlar sağlık raporlarının hepsini başvuru tarihi geçtikten sonra eski tarihli alıyor. Ali Koç zaten bu isimleri vermişti. Koray Gençerler’in adını veriyor. Hakan’ın adını veriyor, bir de Alper’in adını veriyor. Hepsi doğru” dedi.

“Orta’ya ve yayıncıya görüntü verdi”

Leyla Ceylan, eşini yayıncı kuruluşa görüntü sızdırmanın yanı sıra eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’ya da görüntü verdiğini öne sürdü. Lale Ceylan, eşinin yayıncı kuruluşun hakem programında yayınladığı pozisyonlara müdahale ettiğini iddia etti.

Bilindiği üzere VAR’a giden tüm görüntüler yayıncı kuruluş tarafından temin ediliyor. Ceylan’ın “görüntü sızdırma”yla neyi kast ettiği ise haberde yer almadı. MHK Başkanları’nın VAR odasından görüntü almasına dair de bir mani yok.