Dışişleri Bakanı Fidan: Kur'an'a yönelik saldırılar konusunda İslam dünyası organize bir tepki koymalı

Dışişleri Bakanı Fidan: Kur'an'a yönelik saldırılar konusunda İslam dünyası organize bir tepki koymalı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde ortak basın toplantısı düzenledi.İki mevkidaş arasındaki görüşmede, ekonomik ilişkilerin...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde ortak basın toplantısı düzenledi.

İki mevkidaş arasındaki görüşmede, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ve 3 milyar dolarlık ortak ticaret hacmi hedefine ulaşılmasına yönelik adımlar; enerji, turizm, tarım ve kültür alanlarındaki iş birliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı. Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması imzalandı.


Görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenlendi.

Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye olarak Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlara ve dış müdahalelere karşıyız.

Birleşmiş Milletler ile birlikte Tahıl Anlaşması sürecini değerlendiriyoruz. Umarım en kısa zamanda bu kriz çözülür. Cumhurbaşkanımızın sürecin devamı için girişimleri sürüyor.

Ukrayna tahıllarının dünya pazarlarına erişiminin sağlanması, dünya gıda güvenliği açısından önemli.

Batı'da belli ülkelerde İslam düşmanlığı konusunda bir artış var. Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar bir salgına dönüşmeye başladı, şiddetle kınıyoruz. Tepkilerimiz akabinde İslam ülkeleri de ciddi bir tavır gösterdi. İslam İş birliği teşkilatı da bunun üzerine toplandı. İslam dünyası bu konuya organize bir tepki koymadığı sürece Batılı ülkelerde bir farkındalık oluşmayacağını düşünüyoruz."

Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ise, "Türkiye'yi yükselen bir ülke olarak görüyoruz. Barışın ve kalkınmanın garantisi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.