WhatsApp'ta Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle ihbar edildi, 9 ay hapis cezası aldı!

WhatsApp'ta Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle ihbar edildi, 9 ay hapis cezası aldı!
İstanbul’da yaşayan Abdurrahman T. isimli vatandaş, mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle rehberindeki bir kişi tarafından ihbar edildi ve ceza aldı.İhbarcı,...

İstanbul’da yaşayan Abdurrahman T. isimli vatandaş, mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle rehberindeki bir kişi tarafından ihbar edildi ve ceza aldı.

İhbarcı, “WhatsApp durumunda Sayın Bakan Süleyman Soylu’ya hakaret ettiğine dair bir paylaşımı var” dedi. İhbarcının ekran görüntüsünü de aldığı paylaşım nedeni ile T. hakkında dava açıldı. Mahkeme bu kişiye "hakaret" suçundan ceza verdi.

halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan olay, geçen şubat ayında yaşandı. Abdurrahman T., popüler iletişim uygulaması WhatsApp uygulamasının durum kısmında geçen 20 Şubat’ta bir görsel paylaştı.

T., eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı bir konuşmada ifade ettiği “Bize yaptıran Allah'tır!” sözünün altına "İ.i hırsızsa Selo güzel cevap veriyor. Gideceksiniz hırsızlar çetesi az kaldı" diye yazdı ve WhatsApp durumunda bunu paylaştı.

İhbarcının ismi açıklanmadı

Esnaflık yapan 51 yaşındaki Abdurrahman T.’nin telefon rehberine kayıtlı bir kişi de bu paylaşımı gördü. Kimliği açıklanmayan kişi, ilgili paylaşıma ilişkin ihbarda bulundu. İhbar başvurusunda, mesajın ekran görüntüsü de iletildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

"Arkadaşları kızdırmak için yazdım"

Yürütülen soruşturmada, paylaşımın yapıldığı GSM numarasının Abdurrahman T.’ye ait olduğu belirlendi. T. İfadesinde “0532 762 XX XX numaralı cep telefonu hattı bana aittir. Hakaret içerdiği iddia edilen paylaşımlardaki görüntüler benim şahsı cep telefonumdan bulunan fotoğraflardır. Bir sohbet ortamında iken bu video ve fotoğraflar üzerine tartışmakta iken o arkadaşları kızdırmak amacıyla fotoğrafların üzerine yorum yazdım ancak paylaşmadım” dedi. T.. amacının dönemin bakanına hakaret olmadığını söyledi.

Kamu görevlisine hakarette ceza aldı

Abdurrahman T. hakkında. “Sesli veya yazılı bir görüntü ile hakaret” suçlaması ile dava açıldı. Süleyman Soylu’nun da ‘suçtan zarar gören’ olarak yer aldığı dosyada karar çıktı. Mahkeme, T.’ye. ‘Kamu görevlisine hakaret' suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirime giden mahkeme T.’ye 9 ay hapis cezası verdi.

"İhbarcıyı tespit ettim"

Mahkemenin gerekçeli kararında Soylu’nun bakan olarak görev yaptığı ve onur ve şerefinin rencide edildiği savunuldu. Kararda, anılan paylaşımın da ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceği öne sürüldü.

Konuya ilişkin telefonla ulaştığımız Abdurrahman T., “İhbarcı benim telefon listemde olan biri. Kim olduğunu da tespit ettim. Gerekli sözleri ona söyledim” diye konuştu.