Yaşanan sel ve heyelanlardan sonra Prof. Naci Görür: Vakit geçirmeden bir Afet Bakanlığı kurulmalıdır

Yaşanan sel ve heyelanlardan sonra Prof. Naci Görür: Vakit geçirmeden bir Afet Bakanlığı kurulmalıdır
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dünden beri özellikle Karadeniz'de etkili olan kuvvetli yağışların sel ve heyelanlara sebep olmasının ardından "Afet Bakanlığı kurulması" çağrısında bulundu.Etkili sağanak sonrası sel, su...

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dünden beri özellikle Karadeniz'de etkili olan kuvvetli yağışların sel ve heyelanlara sebep olmasının ardından "Afet Bakanlığı kurulması" çağrısında bulundu.

Etkili sağanak sonrası sel, su baskınları ve heyelanlar yaşandı. Onlarca insan, suların arasında mahsur kaldı ve kurtarılmayı bekledi. Yollar trafiğe kapandı, uzun araç kuyrukları oluştu.

Prof. Görür, yaşananların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Görür, mevcut teknolojik imkanlarla bu tür afetlerin önüne geçilebileceğini ifade etti.

"Zonguldak dahil Karadeniz Bölgesinde sel ve heyelan büyük zarar veriyormuş. Bugünkü teknoloji ile deprem, heyelan ve su baskınlarına karşı etkin önlemler alınabilir. Çare AFET DİRENÇLİ KENTLERDİR (deprem, sel, heyelan, vb)" diyen Prof. Görür, sözlerine şöyle devam etti:

"Vakit geçirmeden bir AFET BAKANLIĞI kurulmalıdır. Liyakatlı kadrolarla kurulan, belli bir bütçesi olan, belirli plan ve hedefleri olan bu bakanlık ülkemizde insanlarımızın can güvenliğini sağlayacaktır."