Yavaş’ın “rüşvet” iddiasına ilişkin suç duyurusunda tanık gösterdiği AKP İl Başkanı Özcan’dan ilk yanıt: Şeref duyarım

Yavaş’ın “rüşvet” iddiasına ilişkin suç duyurusunda tanık gösterdiği AKP İl Başkanı Özcan’dan ilk yanıt: Şeref duyarım
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB'nin iştiraklarından Halk Ekmek'te “para karşılığı işe alım yapıldı” iddiasına ilişkin teftiş başlatmıştı. Yavaş, olayın açıklığa kavuşması için Ankara...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB'nin iştiraklarından Halk Ekmek'te “para karşılığı işe alım yapıldı” iddiasına ilişkin teftiş başlatmıştı. Yavaş, olayın açıklığa kavuşması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Öte yandan rüşvetle eleman alındığı iddiasını dillendiren AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ı tanık olarak gösterdi. Özcan, katıldığı canlı yayında buna ilişkin ilk açıklamasında, "Ben şeref duyarım. Ankaralıların hakkını söke söke sonuna kadar savunurum. Biz bedel ödemeye hazırız. Adliye koridorlarına çekmek istiyor siyaseti, adliye koridorlarında da savunuruz çünkü biz bu gelenekten geliyoruz" diye konuştu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş.’de “para karşılığı işe alım yapıldığı” iddiasına ilişkin  21 Temmuz 2023 tarihinde teftiş başlatılmıştı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre teftiş sonucunda bahsi geçen ve paranın yatırıldığı hesabın sahibi olduğu iddia edilen kişinin belediye personeli olmadığı ortaya çıktı. Bunun ardından ABB, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.  Suç duyurusunda, bu iddiaları gündeme getiren AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın tanık olarak dinlenilmesi istendi.

İLGİLİ HABER: Yavaş “rüşvet” iddiasına teftiş başlatarak, suç duyurusunda bulundu: AKP İl Başkanı Özcan’ın tanık olmasını istedi

AKP'li Özcan, Ankara Masası canlı yayında buna ilişkin ilk kez konuştu. Özcan, iddiasının gerçek olduğunu ifade ederek "Bizim iddiamız gerçek olmasa müfettiş olmaz. Savcılığa başvurmaz, akabinde bizi de tanık olarak ekletmeye çalışıyor, ekletmiş de. Ben şeref duyarım. Ankaralıların hakkını söke söke sonuna kadar savunurum. Biz bedel ödemeye hazırız. Adliye koridorlarına çekmek istiyor siyaseti, adliye koridorlarında da savunuruz çünkü biz bu gelenekten geliyoruz" diye konuştu.

Özcan'ın konu hakkındaki satırbaşları şöyle oldu:

Savcılığa giderek elimizdeki belgeleri ve bilgileri sunarız. Bizim başka iddialarımızda var Büyükşehir ile ilgili. Bunlarla ilgili de suç duyurusunda bulunmasını isterim. Bizim de Meclis Başkanvekilimizin de başvurmuş olduğu 8 tane suç duyurusu var. Bunlarla da ilgili kamuoyuna açıklamasını isteriz.

Biz bu iddiayı sunduk ama iftira atan anlayışla değil tam aksine bizim elimizde belge ve bilgi olmadan oradaki çalışanlarımız, işe girenler veya giremeyenler bu konuda mağdur olanlar bize ulaştıklarında bu kardeşlerimizin hakkını sonuna kadar savunuruz. "Açıklayın" dediler. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi işten çıkarıyor. Genel Müdürlüğün orada bir şebeke var. Unvan değişikliğini bile parayla yapılıyor. Burada çok büyük aymazlıklar var. Mansur bey rozetsiz belediye başkanı olacağım diyerek böyle insanlarla kalpli malpli şirin gözükeceğine insanlara bir baksın. Kimler ne zulme uğruyor.

Mansur bey, siyaseti siyaset alanında değil hep mahkeme koridorlarına çekmeye çalışmıştır. Mahkeme koridorlarında yapılmaz siyaset. Sokakta, meydanda yapılır.
Mansur bey, Ankara'yı konuşalım. Biz hükümet olarak Ankara'ya ne katkılarda bulunmuşuz, kendisi de bu zamana kadar 123 milyar bütçeyi yönetti. Ne yapmış?

Halk Ekmek'te rüşvet iddiası

200'e yakın böyle personel alınmış. Bir iki tanesinin ismi çıkınca şirketten uzaklaştırıyorlar. Halk Ekmek'te bir şebeke var. Şu anda ne yazık ki 6'lı masanın diyetini ödediği için Mansur bey, her bir daire, birim, şirket bir yere bağlı. Aslında bence kendisi aday olmayarak bu durumdan kurtulması gerekiyor.

Halk Ekmek iddiamız var. Kendisi kabul etmiş oluyor, müfettiş gönderiyor kendi müfettişi zaten. Bizim iddiamız gerçek olmasa müfettiş olmaz. Savcılığa başvurmaz, akabinde bizi de tanık olarak ekletmeye çalışıyor, ekletmiş de. Ben şeref duyarım. Ankaralıların hakkını söke söke sonuna kadar savunurum. Biz bedel ödemeye hazırız. Adliye koridorlarına çekmek istiyor siyaseti, adliye koridorlarında da savunuruz çünkü biz bu gelenekten geliyoruz.